eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Lionel Messi, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub volt játékosa megérkezik párizsi szállodájához 2021. augusztus 10-én. Messi a Paris Saint-Germain francia labdarúgóklubbal ír alá szerződést. A 34 éves Lionel Messi 21 év után hagyta el az FC Barcelonát, miután a barcelonai klubvezetés korábban bejelentette, hogy a spanyol szakszövetség pénzügyi fair play szabályai miatt nem tudják a hatszoros aranylabdás játékos szerződését meghosszabbítani.
Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Már edz Lionel Messi - de teljesen egyedül

Egy hónapja nem játszott meccset, kicsit utol kell érnie magát, de ehhez nem kell neki sok idő.

A hatszoros aranylabdás Lionel Messi csütörtökön edzett először új állomáshelyén, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatában.

A 34 éves argentin csatár két nappal szerződtetésének bejelentését követően a párizsi egyesület edzőközpontjában találkozott új csapattársaival, de tőlük külön, egyéni edzésmunkát végzett.

Messi legutóbb július 10-én, a Copa America döntőjében volt pályán, amelyen csapata 1-0-ra győzte le a házigazda brazil válogatottat.

A PSG szombaton a Troyes vendégeként aratott 2-1-es győzelemmel kezdte a bajnoki idényt, a második fordulóban szombaton 21 órától a Strasbourg csapatát fogadja. Messi bemutatkozására azonban augusztus 29. előtt nem kerül sor, a fővárosiak akkor a negyedik fordulóban a Reimshez látogatnak.

Az FC Barcelona múlt csütörtökön jelentette be, hogy "pénzügyi és strukturális akadályok" miatt nem tudtak megállapodni Messivel, hiába volt mindkét fél egyértelmű szándéka a közös folytatás. Messi 2000 óta szerepelt barcelonai színekben, de június végén lejárt a szerződése, tehát ingyen igazolhatóvá vált. A felnőtt csapatban 2004 óta 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett, mindkettő klubrekord. Egyebek mellett a Bajnokok Ligáját négyszer a bajnokságot tízszer nyerte meg, számtalan egyéni díja közül - a hat Aranylabdán kívül - kiemelkedik a hat európai Aranycipő és a nyolc spanyol gólkirályi cím.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×