eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Paris Saint-Germain labdarúgóklubhoz szerződött Lionel Messi, az FC Barcelonától távozott hatszoros aranylabdás argentin csatár bemutatkozó sajtóértekezletet tart a párizsi Parc des Princes stadionban 2021. augusztus 11-én. A 34 éves csatár szerződése két idényre szól, és további egy évvel meghosszabbítható.
Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Messinek nagy számú PSG-token is a markát ütötte az átigazolással

Az argentin futballsztár átigazolása a francia Paris Saint-Germainhez magában foglalt egy kriptopénzben történő kifizetést is – írja a Reuters.

A 34 éves Messi kedden hagyta el a spanyol Barcelonát, és kétéves szerződést írt alá a Paris Saint-Germainnel (PSG), egy harmadik évre szóló opcióval. A PSG közleményében azt írta, hogy „welcome package”, azaz a szerződtetési díjban szereplő tokeneket a Socios.com biztosította, amely a klub szurkolói (fan) token szolgáltatója.

A hírt szemléző Portfolión az olvasható, hogy a klub nem közölte, hogy az üzlet hány százalékát tették ki a tokenek, de azt állította, hogy „nagy számban” kapott belőlük a futballista. A teljes pénzügyi csomag részleteit sem hozták nyilvánosságra.

A gazdasági portál hozzáteszi, hogy a szurkolói, vagy fan tokenek olyan kriptopénzek, amelyek lehetővé teszik a tulajdonosok számára, hogy szavazzanak a klubjukkal kapcsolatos, többnyire kisebb jelentőségű döntésekről, mint arról, hogy milyen zene szóljon, ha gólt lő a csapat, vagy milyen képeket posztoljanak a közösségi médiában. Hasonlóan más digitális valutákhoz, ezekkel is lehet tőzsdéken kereskedni, illetve meg van bennünk a vad árfolyam-ingadozásokra való hajlam, ami miatt egyes pénzügyi szabályozók többször figyelmeztették a befektetőket.

A PSG közlése szerint nagy volumenű volt a szurkolói tokenekkel való kereskedés, miután megjelentek a hírek Messi leigazolásáról, mértéke elérte az 1,2 milliárd dollárt. A párizsi klub tokenje, amelynek piaci kapitalizációja körülbelül 54 millió dollár, a Messi érkezésével kapcsolatos spekulációk közepette öt nap alatt több mint 130 százalékot emelkedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×