eur:
395.71
usd:
367.22
bux:
65304.87
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Varga Dénes, a magyar (j) és Marc Larumbe Gonfaus, a spanyol válogatott játékosa a vízilabda BENU Kupa férfi felkészülési tornán játszott mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2021. július 4-én. Magyarország - Spanyolország 11-11.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Varga Dénes: ez a csapat képes megnyerni az aranyérmet Tokióban

A tokiói olimpia utolsó három meccsére hegyezi ki a formáját a magyar férfi vízilabda-válogatott – hangsúlyozta InfoRádiónak Varga Dénes csapatkapitány.

Még 12 nap van a férfi vízilabda-válogatott olimpiai bemutatkozásáig, és egyelőre nagyon fáradtnak érzi magát a sok edzéstől Varga Dénes, a csapat kapitánya és legrutinosabb tagja, de hozzátette, ez ilyenkor teljesen normális. Kemény munkát végeztek el rövid idő alatt.

"Nagyon rövid volt ez a felkészülés, azt kell nézni, hogy mennyire tudtunk csapattá válni, és ebből a szempontból ezt a két hetet még mindenképp fel kell használnunk, hogy egy picit előrébb lépjünk" – mondta a kiváló pólós, aki 2008-ban már tagja volt az olimpiai bajnok magyar válogatottnak.

A felkészülésre kihatott a megterhelő klubszezon, de Varga Dénes szerint ez minden évben így van, most mégis már érzésekkel kezdett a közös munkába.

"Most a legszembetűnőbb nekem az volt, hogy nagyon lefáradva érkeztem ide, és majdhogynem nehezemre esett elkezdeni a felkészülést.

Viszont szerencsére ez a margitszigeti közeg feldobott, új lendületet adott"

– mondta.

Varga Dénes beszélt arról is, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett az olimpián: "Ez a csapat képes megnyerni az aranyérmet, és úgy megyünk ki Tokióba, hogy a formánkat az utolsó három meccsre időzítsük. Tehát a negyeddöntő-elődöntő-döntő periódusban szeretném, ha legjobb arcunkat és játékunkat tudnánk mutatni."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×