eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: handballveszprem.hu/

Korábbi klubikonok ülnek le a veszprémi kispadra

Értékelte a szezont a Veszprém kézilabdacsapata, amely hároméves programot indít.

Az előző idényben a magyar bajnoki döntőt elveszítette, a BL-ben pedig a negyeddöntőben búcsúzott a Veszprém. Ezek után felmentették a munkavégzés alól David Davis vezetőedzőt, és Nagy László sportigazgató további változásokat is ígért.

A részleteket pénteken jelentette be a klub.

"A szezont értékelve elsősorban nem a játékosok egyéni képességeiben láttuk a fő hiányosságokat, annál inkább a csapatkohézióban, ezért sem változtatunk jelentősen a keret összetételén. Ahhoz, hogy a jövőben újra a F4-ról és BL győzelemről beszélhessünk, elengedhetetlen feltételként szabtuk, hogy szemléletben, felkészülésben, és sok egyéb tényezőben fejlődjünk" - közölték.

Az egyesület hároméves programot indít, hogy egy hosszútávú csapatkoncepció mellett érjék el a legfontosabb célokat. Ebben az első év kulcsfontosságú feladata a csapategység kialakítása, generációváltás megkezdése, a magyar bajnoki cím visszaszerzése, a minél jobb szereplés a Bajnokok Ligájában.

A Telekom Veszprém új vezetőedzője Momir Ilic, segítője pedig Gulyás Péter lesz

- korábban mindketten szerepeltek a csapatban. A páros eddig az U23-as együttest irányította.

A két szakemberrel kettő plusz egy évre szóló szerződést kötött a klub; az edzői stáb egyébként változatlan marad.

A klub új vezetőedzője, Momir Ilic, aki nyolc évet töltött Veszprémben játékosként és edzőként, örömét fejezte ki, hogy részese lehet a Veszprémben induló projektnek. Elmondta: ismeri az utánpótlásból felkerült fiatalokat, és abból, hogy ők lehetőséget kapnak, a magyar kézilabda is profitálhat. Legfontosabb céljának a csapategység kialakítását nevezte, és hangsúlyozta, számít a szurkolók támogatására.

Gulyás Péter másodedző, aki több mint két évtizede tartozik a klub kötelékébe, a fiatalokról elmondta: posztjukon Európa legnagyobb tehetségei közé tartoznak, akiket türelemmel be lehet építeni a csapatba. Hozzátette: bízik abban, hogy mindegyikük felnőtt válogatott szintre jut el.

A fiatalítás keretében Bodor Márk balátlövő, Dörnyei Borisz jobbszélső, Lukács Péter irányító és Zorán Ilic jobbátlövő érkezik az együttesbe.

Távozik Vuko Borozan, Nikolaj Markussen, Danyiil Siskarjov és a korábban már bejelentett Kent Robin Tonnesen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×