eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nizza, 2018. május 31.Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy nizzai edzésen 2018. május 31-én. A francia válogatott a június 14-én kezdődő orszországi világbajnokságra készül. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)
Nyitókép: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Ezért vette vissza Didier Deschamps a Real Madrid sztárját

A francia sajtóban tallózva kiderült, miért vette vissza Didier Deschamps a válogatottba Karim Benzemát, akiről korábban azt állította: „Ameddig én vagyok a kapitány, ő nem lesz újra válogatott.”

A játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok, játékosként Európa-bajnok, kapitányként Eb-ezüstérmes Didier Deschamps azt mondta a bejelentés után: „Találkoztunk, hosszan elbeszélgettünk, utána nagyon mélyen elgondolkodtam, s aztán döntést hoztam.”

Beszélt arról is, hogy nem okozhat-e gondot, tekintettel a rövid időre, Benzema beilleszkedése a csatársorba: „Intelligenciával, tehetséggel és tudással nagyon messzire lehet eljutni.”

S akadt egy még fontosabb, megszívlelendő mondata: „Szövetségi kapitányként nekem mindig háttérbe kell szorítanom a személyes dolgaimat. Franciaország mindennél fontosabb, Benzemával erősebbek vagyunk.”

A magyar válogatott június 19-én, a második csoportmérkőzésén, a Puskás Arénában találkozik majd a francia válogatottal.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×