eur:
393.13
usd:
367.32
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Instagram/fucsovicsmarci

Fucsovicsnak összejöhet a Federer elleni meccs

A hazai pályán szabadkártyával szereplő Dominic Stephan Stricker lesz Fucsovics Márton nyolcaddöntős ellenfele a 481 ezer euró (170 millió forint) összdíjazású genfi salakpályás férfi tenisztornán.

A 19 éves svájci kedden az első fordulóban nagy meglepetésre két szettben verte a 2014-ben US Open-bajnok horvát Marin Cilicet.

Korábban Fucsovics (44.) két szoros szettben bizonyult jobbnak a svájci Henri Laaksonennél (150.). Amennyiben a magyar játékos a nyolcaddöntőt is sikerrel veszi, úgy a negyeddöntőben az első helyen kiemelt svájci Roger Federerrel (8.) találkozhat, aki erőnyerőként a második fordulóban kezd Genfben, ellenfele a spanyol Pablo Andujar (35.) lesz.

Eredmények, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Stricker (svájci)-Cilic (horvát) 7:6 (7-5), 6:1

Cecchinato (olasz)-Travaglia (olasz) 6:3, 3:0-nál Travaglia feladta

López (spanyol)-Altmaier (német) 7:6 (8-6), 6:4

Ivaska (fehérorosz)-Verdasco (spanyol) 7:6 (7-5), 6:4

Cuevas (uruguayi)-Opelka (amerikai) 7:6 (7-5), 6:2

Fucsovics Márton-Henri Laaksonen (svájci) 7:5, 7:5

Fucsovics nagy küzdelem után jutott a 16 közé

A svájci Henri Laaksonen elleni mérkőzés a világranglistán 44. Fucsovics elbukott szervajátékával kezdődött, de a magyar játékos nullára megnyert gémmel azonnal visszabrékelt. Ezt követően újabb adogatójátékot vett el a selejtezőből főtáblára került hazai ellenfelétől (150.), amellyel 4:1-re meglépett. A folytatás azonban nem alakult ilyen simán: Laaksonen is hozta a második bréket, és 4:4-nél utolérte magyar ellenfelét. Fucsovics visszaszerezte a vezetést - szervagémjében pontot sem engedélyezett svájci riválisának -, majd játszmát érő bréklabdához is jutott, amelyet azonban nem tudott kihasználni. Nem úgy, mint 6:5-ös előnyénél a következő brék- és játszmalabdáját.

A második szett elején mindketten hozták saját szervagémjüket, majd Fucsovics 3:2-es vezetése után sorozatban négy brék követett. Laaksonen egyenlítését követően a végjátéknak ezúttal is 5:5-ről vágtak neki a felek, és nagy küzdelem végén ismét a magyar bizonyult jobbnak, aki újabb bréklabdával zárta le a mérkőzést, amely 1 óra 50 percig tartott.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban indulhat a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti, reggel a KSH friss kereseti adatokat közöl, külföldön pedig a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×