eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
A győztes Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntőjében a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 24-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Kajak-kenu vk - Kopasz Bálint dupla győzelemmel a döntőben

A világbajnoki címvédő Kopasz Bálint az előfutam után a délutáni középfutamot is magabiztos versenyzéssel nyerte K-1 1000 méteren a szegedi kajak-kenu világkupán, így készülhet a szombati döntőre.

A Graboplast Győri VSE kajakosa ugyanakkor egyedül lesz hazai részről a fináléban, miután a szám másik magyarja, Gál Péter ötödik helyével csak a B döntőbe kvalifikálta magát.

Kopaszon és Gálon kívül pénteken délután még hét magyar egység szállt vízre a középfutamban. Férfi K-1 500 méteren Nádas Bence ugyancsak futamgyőztes lett, Kós Benedek pedig egy második hellyel került a legjobb kilenc közé, és női C-1 500-on Molnár Csenge harmadik helye is döntőt ért. Női K-2 500 méteren és férfi C-1 1000 méteren ugyanakkor nem lesz hazai hajó a szombati döntőben, miután a Lucz Anna, Csikós Zsóka és a Biben Karina, Rendessy Eszter kettős, illetve Szőke Attila és Slihoczki Ádám sem tudta beverekedni magát a legjobbak közé.

A délutáni programban további négy szám előcsatározásai kezdődtek meg az előfutamokkal, és mindjárt magyar sikerekkel. Női C-2 500 méteren - amely a hazai egységek számára olimpiai válogató is - a Balla Virág, Takács Kincső és a Gönczöl Laura, Opavszky Réka duó is futamgyőzelemmel került a vasárnapi döntőbe, amelyben a múlt heti első válogató után így ismét összecsaphatnak. Ha újra Balláék nyernek, akkor már készülhetnek Tokióra.

Női K-1 500 méteren a négyszeres világbajnok Kárász Anna egy negyedik, az ifjúsági vb-győztes Rendessy Eszter pedig egy ötödik hellyel lépett tovább a középfutamba - itt nem volt lehetőség egyenes ágon bejutni a fináléba. A pénteki versenynap két férfi 1000 méteres páros szám előfutamaival zárult. A kenu ketteseknél Hajdu Jonatán és Fekete Ádám éppen csak lemaradt a döntőt érő első helyről, a csütörtöki nap hősei, az olimpiai kvótát szerző Adolf Balázs és Fejes Dániel pedig egy ötödik hellyel kezdték a vk-t. K-2-ben Kulifai Tamás és Noé Bálint negyedik hellyel mutatkozott be, Őry Zsombor és Erdélyi Tamás viszont nyolcadik helyével kiesett - előbbi egység szombaton délután, a középfutamban folytatja.

A vasárnapig tartó világkupán 26 számban osztanak érmeket és a 60 ország több mint 900 indulója között 45 versenyző képviseli a magyar színeket. A szombati és vasárnapi döntőket élőben közvetíti majd az M4 Sport - az első döntős napon 11 finálét rendeznek. A verseny a járványügyi intézkedések miatt nézők nélkül zajlik.

A további program:

szombat:

középfutamok 9.00 és 15.00

döntők 11.33

előfutamok 16.35

vasárnap:

középfutamok 9.45

döntők 11.33 és 14.30

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×