eur:
393.87
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: pickhandball.hu

Nagy erősítéseket és egy távozót jelentett be a Szeged

Alexander Blonz és Miguel Martins személyében norvég és portugál válogatott kézilabdázót igazol nyáron a MOL-Pick Szeged.

A klub honlapjának keddi híradása szerint a 21 éves norvég balszélső (nyitóképünkön) szerződése két idényre szól. Blonz eddig negyven mérkőzésen lépett pályára hazája válogatottjában, 77 gólt szerzett, világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmesnek mondhatja magát. Jelenleg a Máthé Dominikot is foglalkoztató Elverum HB kézilabdázója, amellyel bajnokságot egyszer, Norvég Kupát pedig kétszer nyert.

Az FC Portóból érkező 23 éves irányító, Miguel Martins leigazolásáról a portugál Cabine Desportiva számolt be. A több poszton bevethető játékosnak a mostani idény végén távozó Joan Canellas és Dmitrij Zsitnyikov pótlása lesz a feladata.

Közben az is kiderült, hogy a svéd Jonas Källman idén nyáron hét év után távozik Szegedről. A balszélső 2014-ben olimpiai ezüstérmesként, háromszoros Bajnokok Ligája-győztesként és ötszörös spanyol bajnokként igazolt Szegedre, ahol egy-egy EHF Kupát, bajnokságot és Magyar Kupát nyert. Källman lett minden idők legeredményesebb szegedi játékosa a BL-ben 325 góllal. A NB I-ben eddig 154 meccsen lépett pályára és 370 gólt szerzett.

A klub honlapjának keddi híradása szerint az idény végén lejár a 39 éves svéd játékos szerződése, amelyet a felek nem hosszabbítanak meg.

"Minden edző álma, hogy ilyen képességű és mentalitású játékossal dolgozhasson. Nekem ez megadatott, hét éven keresztül lehettem Jonas Källman trénere" - nyilatkozta Juan Carlos Pastor.

Hozzátette: a példaértékű profizmussal rendelkező balszélsőnek döntő érdemei vannak azokban a győzelmekben, amiket együtt értek el.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×