eur:
394.95
usd:
363.41
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
A Chelsea Szuperligához csatlakozása ellen tüntetnek a klub szurkolói a londoni Stamford Bridge Stadion előtt 2021. április 20-án, mielőtt megkezdődik a csapat és a Brighton mérkőzése az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Április 19-én az európai labdarúgás tizenkét élklubja bejelentette a a labdarúgó Szuperliga létrehozását, ezt pedig a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) élesen ellenzi.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Mind a hat angol csapat kiszállt a Szuperligából

Az alapítók fele visszalépett. Az UEFA elnöke üdvözölte a döntést.

Az Európai Szuperligában (ESL) részt vevő mind a hat angol Premier League-csapat hivatalosan visszalépett.

A Manchester City volt az első klub, amely hivatalosan is visszalépett, a Chelsea másodikként jelezte szándékát. Ezt követően a másik négy csapat - az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham - is követte példájukat.

A 12 csapatos Európai Szuperliga megalakítását vasárnap jelentették be, de a tervet széleskörű ellenérzés fogadta.

A Liverpool azt közölte, hogy a tervezett szakadár ligában való részvételüket "megszüntették". A Liverpool csapatkapitánya, Jordan Henderson a közösségi médiában megírta, hogy csapata "kollektív álláspontja" szerint nem akarják, hogy a Szuperliga létrejöjjön.

"Nem tetszik nekünk, és nem akarjuk, hogy megtörténjen" - állt az üzenetben, amelyet több liverpooli játékostársuk is közzétett.

Az Arsenal nyílt levélben kért bocsánatot a szurkolóitól, és azt közölte, hogy "hibát követett el", hozzátéve, hogy a szurkolók és a "szélesebb futballközösség" meghallgatása után visszalép.

A Tottenham elnöke, Daniel Levy azt mondta, hogy a klub sajnálja a javaslat által okozott "aggodalmat és zaklatottságot".

A Szuperligában hat angol csapat vett volna részt a spanyol Atlético Madrid, az FC Barcelona és a Real Madrid, valamint az olasz AC Milan, az Internazionale és a Juventus mellett. A tervek szerint az új versenysorozatnak 15 állandó tagja lett volna. Az ESL elnökének Florentino Perezt, a Real Madrid elsőszámú vezetőjét választották meg.

A tervet az Egyesült Királyságban elítélték a szurkolók, a futballhatóságok és a kormány miniszterei, akárcsak Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), valamint a ligaszövetségek Európa-szerte.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×