eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A Puskás Akadémia által közreadott felvételen az április 21-én felavatásra kerülő felcsúti Pancho Aréna 2014. április 11-én.
Nyitókép: MTI/ifj. Döme László

Már biztos dobogós a Puskás Akadémia

Az MTK ellen 3–0-ra nyertek a felcsútiak, ezzel újra európai kuparésztvevők.

A bajnokság második helyén álló Puskás Akadémia hazai pályán 3-0-ra legyőzte az MTK Budapest csapatát vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában, ezzel eldőlt, hogy biztosan a dobogón végez a szezon végén.

A felcsúti csapat mostani sikerével elnapolta a listavezető Ferencváros bajnokavatását, egyúttal újra biztosította helyét a nemzetközi porondon. A magyar bajnok a Bajnokok Ligája selejtezőjében, míg a második és a harmadik, illetve a Magyar Kupa-győztes a most debütáló Konferencia Ligában lesz érdekelt.

OTP Bank Liga, 29. forduló: Puskás Akadémia FC-MTK Budapest 3-0 (2-0)

Pancho Aréna, zárt kapuk mögött v.: Káprály

gólszerzők: Kiss T. (9.), Plsek (36., 69., az elsőt 11-esből)

sárga lap: Szolnoki (14.), Baluta (40.), illetve Perkovic (53.), Pintér Á. (75.)

Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Szolnoki (Komáromi 86.), Joao Nunes, Spandler, Deutsch L. - Urblík (Corbu 62.), van Nieff - Slagveer (Meissner 86.), Plsek, Kiss T. - Baluta (Géresi 72.)

MTK Budapest: Mijatovic - Ikenne-King (Antonijevic a szünetben), Perkovic, Ferreira, Balázs B. - Kata (Kanta 63.), Pintér Á. (Varju 77.), Cseke (Miovszki a szünetben) - Varga R. (Dimitrov a szünetben), Prosser, Schön

Az ezüstérmes pozícióért harcoló Puskás Akadémia a találkozó elején megszerezte a vezetést, Kiss Tamás az elmélázó védők között zavartalanul fejelt a kapuba. A nemzetközi kupaindulásra hajtó MTK hátrányba kerülve átvette a játék irányítását, ám kevés veszélyt jelentett a hazai kapura. A felcsúti gárda Jakub Plsek büntetőjével még a félidő vége előtt növelte előnyét.

A szünetben hármat cserélő vendégcsapat támadólag lépett fel a folytatásban is, de a szakadó esőben a Puskás Akadémia gyors kontrái sokkal veszélyesebbek voltak. Egy ilyen végén Plsek duplázott, így már hárommal ment a házigazda. Az MTK mindent egy lapra feltéve rohamozott, de a fővárosi együttes játékosai a kapu előtt rossz döntéseket hoztak, ezért a szépítés sem jött össze nekik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×