eur:
395.31
usd:
364.53
bux:
65596.86
2024. március 19. kedd Bánk, József

Barça-diadal: tizenkét perc alatt dőlt el a rekordok fináléja

A Barcelona 4–0-ra nyert a spanyol Király-kupa 2020–2021-es kiírásának döntőjében az Athletic Bilbao ellen. A spanyol kupadöntők történetének rekordpárosításában tizenkét perc döntött a második félidőben: a katalánok mind a négy gólja a 60. és a 72. perc között esett.

Antoine Griezmanné volt az első találat, a francia világbajnok a döntők embere. A legutóbbi öt – klubjával vagy a válogatottal játszott – döntőjében hat gólt szerzett. Kettőt az Európa-liga fináléjában (még az Atléticóval), egyet a világbajnoki döntőben, kettőt a spanyol Szuperkupa éppen az Athletic ellen elveszített idei döntőjében a Barçával, s most egyet a szombat esti fináléban.

A második gólt a holland Frenkie de Jong szerezte, aki az elsőnél Griezmannt, a harmadiknál Lionel Messit szolgálta ki. De Jong a második futballista a XXI. században, aki egy spanyol Király-kupa-döntőben három gólban is szerepet vállalt. Az első Lionel Messi volt, a Sevilla ellen, 2008-ban, ugyancsak egy góllal és két gólpasszal.

Ha már az argentin szupersztárról van szó: ő szerezte a harmadik, majd – Jordi Alba előkészítése után – a negyedik gólt is. Messinek ez volt a negyedik(!) olyan megnyert Király-kupa-fináléja, amelyben gólt vagy gólokat szerzett az Athletic Bilbao ellen. 2009, 2012 és 2015 után 2021 is beleillik a sorba.

Az argentin csillagnak, akiről Ronald Koeman azt mondta a mérkőzés után, hogy „Mindenki azt szeretné, hogy Messi maradjon a klubnál”, ez volt a 35. a Barçával nyert trófeája. Ő, Gerard Piqué és Sergio Busquets hetedszer nyerték meg a spanyol Király-kupát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×