eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Gólfagy a magyar-osztrákon

A vendég hokiválogatott kapusa élete első meccsén védett, emlékezni fog rá.

A magyar férfi jégkorong-válogatott 1-0-ra kikapott az osztrák csapattól a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban zajló Három Nemzet Torna első játéknapján, csütörtökön.

Hatalmas iram jellemezte az első harmadot, alig volt játékmegszakítás. A hazaiak több helyzetet dolgoztak ki, ám ezek - akárcsak egy emberelőny, amelyet szándékos kapueltolásért kapott az osztrák hálóőr, Alexander Schmidt - kimaradtak, egyszer pedig a kapuvas "mentett".

A folytatásban főleg a vendégek veszélyeztettek, ám hősiesen sikerült egy négyperces emberhátrányt kivédekezni. A szünet előtti hajrában az amerikai egyetemi bajnokságban játszó Papp Kristóf - a keret egyetlen légiósa - korongot veszített saját harmadban, Ramon Schnetzer az ellopott korongot Rajna Miklós lábai között ütötte a kapuba.

A záró játékrész Terbócs István áthúzódó kiállításával indult, majd Bartalis István is kiült, de nem esett gól. Később Garát Zsombor megsérült, lábát húzva kísérték be a öltözőbe. A hajrában Terbócs hatalmas lövése csattant a kapuvason, és akkor sem sikerült egyenlíteni, amikor Rajna helyett mezőnyjátékos jött a jégre. Schmidt élete első felnőtt válogatott meccsén nem kapott gólt.

Sean Simpson szövetségi kapitány együttese - amely szombaton az elit-vb-re készülő fehéroroszokkal találkozik - már az augusztusi olimpiai selejtezőre hangol, mivel a koronavírus-járvány miatt törölték divízió I/A-világbajnokságot.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×