eur:
394.31
usd:
369.55
bux:
65208.27
2024. április 19. péntek Emma
Petry Zsolt, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusa gyászbeszédet mond a 2011. július 16-án, 66 évesen, súlyos betegség után elhunyt Bicskei Bertalan válogatott kapus, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya temetésén a Farkasréti temetőben.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kinevezték Petry Zsolt utódját a Herthánál

A junioroktól érkező Ilja Hofstädt lett a kedden menesztett Petry Zsolt utódja a Hertha BSC labdarúgócsapatának kapusedzői posztján. A Hertha egyelőre nem válaszolt arra a kérdésre, mik is pontosan azok a kijelentések, amelyek miatt menesztették a magyar edzőt.

"Így döntöttünk, miután az első számú jelöltünk, Király Gábor nem vállalta a felkérést" - jelentette be csütörtökön Arne Friedrich sportigazgató, majd kifejtette, hogy az idény hátralévő részében az U19-es csapattól felhozott Hofstädt látja el a kapusedzői teendőket.

A 48 éves szakember 2004 óta dolgozik a berliniek utánpótlásában, és 2015 óta a korosztályos német válogatottaknál is tevékenykedik.

A Hertha két napja azon kijelentései miatt menesztette Petry Zsoltot, amelyeket a Magyar Nemzetnek adott interjúban tett. A klub ezzel kapcsolatos közleménye nem tér ki arra, mik is a szerinte elfogadhatatlan kitételek. Az infostart megkereste a Herthát, hogy pontosan mely kijelentés miatt mondtak fel a kapusedzőnek, de a klub egyelőre nem válaszolt.

Szerdán az utódjául kiszemelt Király Gábor sajtóértesülések szerint visszautasította az ajánlatot, mondván, napi szinten rengeteg a teendője Szombathelyen a Király Sportegyesülettel és a sportlétesítménnyel, és most nem tudta volna ezeket maga mögött hagyni.

Csütörtökön a Külgazdasági és Külügyminisztériumba kérette Németország budapesti nagykövetségének ügyvivőjét a tárca parlamenti államtitkára. Magyar Levente kifejezte a kormány megütközését afelett, hogy Németországban egzisztenciális retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt.

Kiállt Petry Zsolt migrációval kapcsolatos véleménye mellett a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a kormányinfón azt mondta: jogállamban a szólásszabadság által engedett véleménynyilvánítás miatt nem szabadna megbüntetni senkit, ha ilyen előfordul, a hatóságoknak kellene fellépnie.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×