eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

A világ még emlékszik Németh Ágnes nevére - ha az ország nem is

A magyar válogatottsági rekorder center idén tagja lesz a kosárlabda Hírességek Csarnokának.

Németh Ágnes élete egyik legnagyobb meglepetésének nevezte, hogy első magyarként tagja lesz idén a kosárlabda Hírességek Csarnokának.

"Bodnár Péter főtitkár úr hívott a múlt héten a hírrel, aztán hívtak a FIBA-tól is, hogy gratuláljanak" - mondta a világklasszis center az MTI-nek. - "De még mindig nem fogtam fel teljesen, hogy ott leszek júniusban a madridi ünnepségen. Finoman fogalmazva nem számítottam rá, életem egyik legnagyobb meglepetése ez."

Az 59 éves exsportoló felidézte, hogy 1999-es visszavonulása óta nem sokat szerepelt sportága képviseletében.

"A BSE-től kirúgtak, amikor már nem kellettem, a válogatottnál a társak elköszöntek, de igazi búcsúztatás sosem volt, és manapság időnként meglep, hogy még emlékeznek rám. A fiatalok között sem sokan vannak, akiknek még mond valamit a nevem, persze jólesik, amikor az emberek felismernek az utcán vagy a meccseken" - mesélte a 367 válogatottságával nemzeti csúcstartó Németh Ágnes. A rekordról szólva kifejtette, sosem tartotta számon a statisztikákat, és egyszer még a szövetség munkatársa számolta össze neki a válogatott fellépéseit. - "A 23 aktív évemből 13-at a válogatottnál is töltöttem, ennek köszönhető ez a nagy szám" - jelentette ki.

Ami a mostani helyzetét illeti, a négyszeres Eb-bronzérmes kosaras kifejtette, férjével továbbra is cirkuszokban lépnek fel műsorszámukkal, de a koronavírus-járvány miatt jelenleg nem tudnak dolgozni.

"Javarészt itthon vagyok Ürömön, szerencsére kertes házban lakunk, úgyhogy kevésbé érezni a bezártságot. Nagyon várjuk már, hogy újra felléphessünk. De ez a beiktatás valami csoda! Napok óta két centivel a föld fölött járok, ami már 204 centit jelent, úgyhogy még jobban kell vigyáznom, nehogy beverjem a fejemet valahova" - tette hozzá nevetve Németh Ágnes, aki negyedik lett az 1980-as moszkvai olimpián, emellett négy Európa-bajnoki bronzérmet nyert, 1985-ben pedig az év női játékosának választották Európában.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×