eur:
393.52
usd:
367.01
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Pusztai Liza (b) és Márton Anna (j) örül, miután győztek a Gerevich-Kovács-Kárpáti kardvilágkupa legjobb 4 közé jutásért folytatott küzdelmében a BOK Sportcsarnokban Budapesten 2021. március 13-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Három magyar érem a BOK-csarnokban!

Márton Anna arany-, Szilágyi Áron ezüst-, Pusztai Liza pedig bronzérmet nyert a Gerevich-Kovács-Kárpáti budapesti kard világkupán.

A nők versenyében az egyéniben világbajnoki harmadik helyezett, Európa-bajnoki ezüstérmes Márton Anna Battai Sugár, a francia Malina Vongsavady, a dél-koreai Kim Dzsi Jon és az orosz Olga Nyikitina legyőzésével jutott el az elődöntőig, ahol válogatottbeli csapattársával, Pusztai Lizával csapott össze, aki előzőleg a francia Faustine Clapier, a német Anna Limbach, az egyéniben kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok amerikai Mariel Zagunis, valamit Szofja Pozdnyakova, a 2018-as év egyéni vb-aranyérmese ellen nyert.

Házicsata a döntőért

A két magyar összecsapását a tapasztaltabb Márton Anna irányította, a szünetig szoros maradt az asszó, az egyperces pihenő után viszont fokozatosan nőtt a különbség, amely a végére hattusos lett. A 26 éves klasszis határozottabb és pontosabb volt az egyéni Eb-bronzzal rendelkező, 19 éves Pusztai Lizánál.

Az aranyért a francia Cécilia Berderrel vívott, aki állt már vb-n egyéniben a dobogó második és harmadik fokán is. Párharcuk csak 5-5-ig volt szoros, onnantól Márton a pást közepén szép tusokat adva 8-5-ös vezetésre tett szert, majd a pihenőt követően még négy tust adott. Hét találatnyi hátrányból pedig már nem volt visszaút az egyes szakaszokban tanácstalannak tűnő franciának.

Szilágyi Áront egy hajszál választotta el az aranyéremtől

A férfiak mezőnyében a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron a Nagy Kristóf elleni magabiztos győzelemmel kezdte a szombati főtáblás küzdelmeket, majd simán verte a 2016-os Európa-bajnok német Benedikt Wagnert, azután a dél-koreai Kim Kje Hvanon és a román Iulian Teodosiun is túljutott.

A fináléért a georgiai Szandro Bazadzéval kellett megküzdenie, akit magabiztosan, 15-6-ra vert meg. A döntőben ellenfele a csapatban háromszoros, egyéniben egyszeres világbajnok Oh Szang Uk volt. A magas, hosszú karú dél-koreaival látványos, szép akciókat hozó asszót vívott Szilágyi, a párharcot 14-14-es állásnál a magyar kardozó támadásánál Oh jó ütemű közbevágása döntötte el.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×