eur:
394.3
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A Juventus játékosai ünnepelnek a trófeával, miután 2-0-ra győztek a Napoli ellen az olasz labdarúgó Szuperkupáért játszott mérkőzésen Reggio Emiliában 2021. január 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Elisabetta Baracchi

Most akkor Cristiano Ronaldo minden idők legjobb gólszerzője, vagy nem?

A Napoli ellen is betalált a portugál klasszis.

Cristiano Ronaldo, a Juventus portugál sztárja a szerdai labdarúgó Olasz Szuperkupában lőtt találatával minden idők legeredményesebb gólszerzője lett.

A megtisztelő cím ugyanakkor nem hivatalos, ráadásul némileg vitatott is, mivel a nemzetközi szövetség (FIFA) nem vezet erről statisztikát, s amíg több szaklap szerint a 760 gólos Ronaldo most megelőzte a cseh Josef Bicant és élre állt a hivatalos találatok terén, más források szerint viszont még nem ő az első. A sportág történetével és statisztikáival foglalkozó IFFHS szerint Pelé nyolc góllal vezet még a portugál klasszis előtt.

Az bizonyos, hogy Bican, Pelé és a szintén brazil Romario egyaránt ezer gólnál is többet ért el karrierje során, ugyanakkor azok egy részét amatőr, nem hivatalos, vagy barátságos meccseken.

Reggio Emilia, 2021. január 21.
Cristiano Ronaldo, a Juventus játékosa ünnepel a trófeával, miután 2-0-ra győztek a Napoli ellen az olasz labdarúgó Szuperkupáért játszott mérkőzésen Reggio Emiliában 2021. január 20-án.
MTI/EPA/ANSA/Elisabetta Baracchi
Cristiano Ronaldo, a Juventus játékosa ünnepel a trófeával, miután 2-0-ra győztek a Napoli ellen az olasz labdarúgó Szuperkupáért játszott mérkőzésen Reggio Emiliában 2021. január 20-án. MTI/EPA/ANSA/Elisabetta Baracchi

Ronaldo

  • a Sporting Lisboában ötször,
  • a Manchester Unitedben 118-szor,
  • a Real Madridban 450 alkalommal,
  • a Juventusban 85-ször,
  • a portugál válogatott színeiben pedig 102-szer volt eredményes.

A bajnoki címvédő Juventus 2-0-ra legyőzte az Olasz Kupa tavalyi győztesét, a Napolit a Reggio Emiliában szerda este rendezett Szuperkupa-mérkőzésen.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×