eur:
393.81
usd:
365.57
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A dán Mie Enggrob Hoejlund (k), valamint a norvég Kari Brattset Dale (b) és Marit Malm Frafjord a dániai női kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjében játszott Norvégia - Dánia mérkőzésen Herningben 2020. december 18-án.
Nyitókép: A dán Mie Enggrob Hoejlund (k), valamint a norvég Kari Brattset Dale (b) és Marit Malm Frafjord a dániai női kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjében. MTI/EPA/Ritzau/Bo Amstrup

Kézilabda: Norvégia az Európa-bajnok, Nora Mörk a gólkirály

Norvégia válogatottja 22–20-ra legyőzte Franciaország csapatát a Dániában rendezett női kézilabda Európa-bajnokság döntőjében, Herningben.

Eleinte kettesével szerezték góljaikat a csapatok, majd a norvégok egy 9–2-es sorozattal elléptek. Eközben Olivier Krumbholz francia szövetségi kapitány időt kért, ám ellenfelük támadásban és védekezésben is pontosabban kézilabdázott, így a szünetben magabiztosan vezetett négy találattal.

A franciák kapust cseréltek, és Cleopatre Darleux bravúros teljesítménnyel, tíz perc alatt hat védéssel mutatkozott be, erre alapozva csapata előbb felzárkózott, majd egyenlített, sőt az 54. percben visszavette a vezetést. A második félidő jelentős részében gyengébben teljesítő norvégok egy 4–1-es sorozattal zárták a döntőt, így százszázalékos teljesítménnyel nyerték meg a tornát.

A franciák másodszor játszottak Európa-bajnoki finálét, tavalyelőtt sikerrel jártak, idén viszont nem tudták megvédeni címüket. A norvégoknak ez volt a 11. Eb-döntőjük és a nyolcadik aranyérmük.

A Győri Audi ETO KC játékosai közül a francia Amandine Leynaud hét lövést védett, Estelle Nze Minko egy gólt lőtt. A norvég Silje Solberg 16 lövést hárított, Veronica Kristiansen négy, Stine Oftedal három, Kari Brattset egy alkalommal talált be.

A győriek korábbi jobbátlövője, Nora Mörk tíz térdműtét után Európa-bajnoki aranyéremmel és 52 találattal gólkirályi címmel folytatta pályafutását.

Női kézilabda Európa-bajnokság

döntő: Norvégia-Franciaország 22-20 (14-10)

bronzmérkőzés: Horvátország-Dánia 25-19 (11-11)

A torna első négy helyezettje kijutott a jövő decemberi, spanyolországi világbajnokságra, amelynek a házigazdák, valamint a címvédő hollandok biztosan résztvevői lesznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×