eur:
393.14
usd:
367.19
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg középpályása, miután szabadrúgásból gólt szerzett a másodosztályú Austria Lustenau ellen a labdarúgó Osztrák Kupa klagenfurti döntőjében 2020. május 29-én. A Salzburg 5-0-ra győzött a koronavírus-járvány miatt szurkolók jelenléte nélkül játszott mérkőzésen.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Szoboszlai Dominik elmondta, min múlott a győzelem – reakciók

A magyar támadó gólt szerzett az Atlético Madrid otthonában rendezett BL-mérkőzésen is, a Salzburg fordítani tudott, mégis kikapott.

Diego Simeone, az Atlético Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője a kétgólos Joao Felixet dicsérte, miután kedden este 3–2-re legyőzték a Szoboszlai Dominikkal felálló Red Bull Salzburgot a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

A madridi összecsapáson a hazaiak jutottak előnyhöz a 29. percben, azonban Szoboszlai a szünet előtt egyenlített, a második félidő elején pedig az osztrák együttes fordított. A portugál válogatott Joao Felix viszont az 52. percben egyenlített, a 85. percben pedig a győzelmet jelentő gólt is megszerezte.

"Csapatként nagyon jól működtünk,

egymásért küzdöttünk, de láthatjuk, hogy egészen a lefújásig kell harcolnunk"

– nyilatkozta a magyar válogatott középpályás a mérkőzés után. Hozzátette, 10 játékossal védekeztek a saját tizenhatosukon belül, Joao Felix mégis helyzetbe kerülhetett. "Most a soron következő bajnoki meccsünkre, aztán pedig a Bayern Münchenre kell koncentrálnunk" – tekintett előre Szoboszlai.

Simeone szerint Joao Felix az eddigi legjobb meccsét játszotta az Atléticóban, miután a 90 perc során végig nagyon magas szinten futballozott.

"Még tovább fejlődik majd, és ha ő jól játszik, akkor az egész csapat sokkal versenyképesebb lesz" - jelentette ki Simeone.

"Ez egy kiváló mérkőzés volt az egész csapat részéről. Jól játszottunk, és ha ezt folytatni tudjuk, az eredmények is jönni fognak" – nyilatkozta Joao Felix a lefújás után.

Jesse Marsch, a Salzburg vezetőedzője nehezen feldolgozhatónak nevezte, hogy két csoportmérkőzésen a megszerezhető hatból csupán egy pontot sikerült gyűjteniük, de dicsérte a játékosai hozzáállását.

"Többet érdemeltünk volna, de arra így is büszkék lehetünk, ahogyan futballoztunk"

– mondta az amerikai tréner.

Az A-csoportban a címvédő Bayern München áll az élen hat ponttal, második az Atlético hárommal, míg a Lokomotiv Moszkvának és a Salzburgnak egyformán egy pontja van. A következő fordulóban, jövő kedden a Bayern Salzburgban, az Atlético pedig Moszkvában lép pályára.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×