eur:
393.8
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Lovrencsics Gergő csapatkapitány a labdarúgó Európa-liga 4. fordulójában játszott Ferencváros-FK Suduva (litván) visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. augusztus 29-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Három pontért jön Budapestre a Dinamo Kijev

Az utolsó kilenc meccsén csak a Juventus ellen veszített az ukrán bajnok, amely szerdán az FTC vendége lesz a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Az ukrán Dinamo Kijevnek sem sikerült jól a Bajnokok Ligája csoportkörének nyitánya, miután hazai pályán 2-0-ra kapott ki a Juventustól. Ugyanakkor a hétvégén – a Ferencvároshoz hasonlóan – győzelemmel hangolt a magyar bajnok elleni mérkőzésre, amelyet szerdán este rendeznek a Groupama Arénában.

Szombaton délután a Dinamo Kijev hazai pályán 1-0-s győzelmet aratott az Olekszandrija csapata felett, Gyenisz Popov első percben szerzett góljával. A sajtó beszámolói szerint az első 20 percben a kék-fehérek kitömhették volna az ellenfelet, de ez nem sikerült, a folytatásban pedig kiengedett a csapat, amely végül emberhátrányban fejezte be a mérkőzést, a csereként beállt Mikola Saparenko kiállítása miatt – írja a hirado.hu/m4sport.hu.

„Annak ellenére, hogy gyorsan előnybe kerültünk, a mérkőzés az utolsó pillanatokig izgalmas maradt, nem képtelenek voltunk kihasználni helyzeteinket. Az első játékrészben rengeteg helyzetünk volt, de nem sikerült megszereznünk a második gólt” – mondta Tomasz Kedziora, a kijeviek jobbhátvédje. A 26 éves lengyel légiós azt is elmondta, hogy látta a Ferencváros Barcelona elleni mérkőzését, amely alapján jó csapatnak tartja a magyar bajnokot, ennek ellenére csak bízik a győzelemben.

„Masszív csapat, amely megpróbálja játszani a futballt. A Ferencvárosnak jó játékosai vannak, és fiatal, de tapasztalt edzője van. Igaz, hogy Rebrov kezei alatt nem dolgoztam, mert csak akkor érkeztem a Dinamóhoz, amikor ő már elment a klubtól, de a csapattársaim nagyon pozitívan beszéltek róla. Nagyon fontos lesz a számunkra ez a mérkőzés, mindent megteszünk azért, hogy elhozzuk Budapestről a 3 pontot” – nyilatkozott a Ferencváros soros BL-ellenfelének jobbhátvédje.

Rácz László, aki pályafutása jelentős részét a Dinamo Kijevben töltötte, de pályafutása utolsó évét a Ferencvárosban játszotta végig úgy, hogy végül magyar bajnok lett, úgy gondolja, hogy az ukrán csapat egy kicsivel esélyesebb a szerdai mérkőzésen.

„60-40 vagy 55-45 arányban feléjük billen a mérleg nyelve, elsősorban a nemzetközi tapasztalat miatt. Hozzáteszem, megemelem a kalapom Szergej Rebrov magyarországi munkássága előtt: nagyon jól összerakta a Ferencvárost, a Fradi gyors támadói különösen veszélyesek” – latolgatta az esélyeket Rácz, aki szerint az ukrán klub legjobb húzása az volt júliusban szerződtette a rivális Sahtar Donyeck korábbi edzőjét, a román Mircea Lucescut.

„Ennél jobb dolog nem is történhetett volna a Dinamóval! Valerij Lobanovszkij óta nem láttam ilyen szakembert, aki így tudta motiválni a fiatalokat. Mikola Saparenko személyében megtalálta azt a játékost, akire fiatal kora ellenére komoly feladatokat bízhat. A 22 éves középpályás gólt lő és gólpasszokat ad, rá nagyon oda kell figyelnie a Ferencváros védőinek. A csatárok közül Benjamin Verbičet emelném ki.”

A kárpátaljai magyar szakember azt is megemlítette, hogy a Juventus ellen az első húsz percben kifejezetten jól játszott a Dinamo, teljesen egyenrangú partnere volt az olasz bajnoknak, amiből arra lehet következtetni, hogy a mérkőzés elején nagyon oda kell figyelnie a Ferencvárosnak, amely a szezon folyamán bizonyította, hogy szintén képes erősen megnyomni az elejét a meccseknek.

Az is intő jel az FTC számára, hogy az ukrán csapat utolsó kilenc mérkőzéséből csak a Juventus ellenit veszítette el, mellette egy Zoria elleni bajnoki döntetlen rontja a jó statisztikát. A győzelmek jelentős része legalább kétgólos volt.

Az ukrán klub hétfőn közleményt adott ki, miszerint a kapus Hrihorij Buscsan és a hátvéd Vitalij Mikolenko tesztje lett pozitív, és bár az állapotuk kielégítő, mindketten karanténba vonultak. Szintén nem tart a csapattal Budapestre Vitalij Kuliba, a szakmai stáb egyik tagja, aki ugyancsak megfertőződött.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×