eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
2020. február 27-én készített kép Sebastian Vettelről, a Ferrari német versenyzőjéről a Barcelona melletti montmelói pályán tartott tesztelés közben. Május 12-i sajtóhírek szerint a négyszeres világbajnok Vettel az idény végén távozik a Ferrari Forma-1-es csapatától.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

Sebastian Vettelnek újra mondanivalója van

A Ferraritól távozóban lévő négyszeres világbajnok egyebek mellett Lewis Hamiltonról is elmondta a véleményét.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője nagyra értékeli címvédő és hatszoros vb-győztes ellenfele, Lewis Hamilton sikereit, köztük a vasárnapi Forma-1-es Eifel Nagydíjon aratott 91. futamgyőzelmet, amellyel a brit beállította a legendás Michael Schumacher rekordját.

A 33 éves Vettel úgy fogalmazott, a 91 siker számára is olyan csúcs volt, amelyről mindig is azt hitte, hogy soha, senki nem tudja majd sem beállítani, sem pedig túlszárnyalni.

"Egészen biztosak lehetünk abban, hogy új rekordot ér el,

minden tiszteletem az erőfeszítéseiért"

- jelentette ki a német pilóta, aki az idén elhagyja a Ferrarit és a következő szezonban az Aston Martin gyári csapatánál - most még Racing Point - folytatja pályafutását.

"Számomra azért mindig is Michael marad a hős,

az ő személyiségében valami olyasmi volt, amit egyetlen más versenyzőben sem láttam" - mondta Vettel, akinek gyermekkora óta a hétszeres világbajnok német pilóta a példaképe.

"A sikerek 10, 15, 20 év távlatából még inkább felértékelődnek, mert amikor aktív vagy, akkor leginkább csak magadra figyelsz, nem másokra" - nyilatkozta Vettel. Hozzátette, nem lehet eléggé elismerni, amit Hamilton eddig elért a sportágban.

A Forma-1-es vb idei 12. futamát Portugáliában rendezik két hét múlva, ha Hamilton ott is győz, akkor egyedüli rekorderré válik, és még közelebb kerül hetedik vb-címének megszerzéséhez. Erre, azaz a hét világbajnoki címre eddig csak a 2013 év végi síbalesete óta a nyilvánosságtól teljesen elzártan, genfi otthonában ápolt Schumacher volt képes az F1-ben.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×