eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC - Reims mérkőzés a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó stadionban 2020. szeptember 24-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nagy Vidi-bravúr: továbbjutás, tizenegyespárbajban

Tizenegyes-párbajban ismét továbbjutott a MOL Fehérvár a labdarúgó Európa-ligában. A gól nélküli 120 perc után Kovácsik Ádám két lövést is megfogott, míg Evandro, Stopira, Hodzic és Nego nem hibázott. A Vidi következő ellenfele a Standard Liege lesz.

A francia bajnokság előző, csonka idényének egyik élcsapatával találkozik a MOL Fehérvár a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójában. A székesfehérvári találkozó tétje a továbbjutás, nincs visszavágó.

Bátran kezdett a MOL Fehérvár, még labdabirtoklási fölényt is ki tudott alakítani az első tíz percben. Az első negyedóra végével a franciák kezdtek magukhoz térni.

Fiola Attila (j2) és Bolla Bendegúz (j), a Fehérvár, valamint Arber Zenelli (b), a Reims (j) játékosa a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC - Reims mérkőzésen a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó stadionban 2020. szeptember 24-én.
MTI/MTI Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd
Fiola Attila (j2) és Bolla Bendegúz (j), a Fehérvár, valamint Arber Zenelli (b), a Reims (j) játékosa a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC - Reims mérkőzésen a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó stadionban 2020. szeptember 24-én. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd

A 24. perc hozta az első nagy hazai helyzetet, hogy maradjunk a h betűnél, Hangya átívelését Houri a jobbösszekötő helyéről a kapu fölé vágta.

Houri előtt adódott lehetőség, nem élt vele.

A 30. percben Nego szabadrúgást harcolt ki, 30 méternyire a remisi kaputól. Houri jól lőtt, de a kapus rajta volt a labdán.

A félidő utolsó negyedén a Reims rákapcsolt, de igazi gólhelyzetet nem tudott kialakítani.

Vége az első félidőnek, egyelőre nincs gól. A vendégek 60 százalékban birtokolták a labdát.

Kezdődik a második félidő. Nem cserélt egyik edző sem.

A reimsi balhátvéd, Konan lőtt ígéretes helyzetből, de gyengén.

Az 58. percben Bolla jó középre adását Nego tíz méterről, fordulásból, a kapu fölé vágta.

A 67. percben cserélt először a Vidi Evandro állt be Zivzivadze helyére.

Márton Gábor az utolsó (?) negyedórára csatárt cserélt be, Hodzic állt be Petrjak helyére.

Akad két helyzetféléje, de nem volt szerencséje.

A Reims a 86. percben jó kontrát vitt végig, Kovácsik védett.

A 90 perc nem hozott döntést, következhet a hosszabbítás.

A hosszabbítás első tíz percében a MOL Fehérvár játszott enyhe mezőnyfölényben.

A 104. percben Touré 12 méteres lövését Kovácsik bravűrral kiütötte, ez volt a legveszélyesebb kísérlete eddig a franciáknak.

Következik a hosszabbítás második fele.

A 112. percben a reimsi Sierhuis 27 méteres szabadrúgása a kapu fölé szállt.

A 115. percben Foket, a vendégek védője szövegért megkapta a második sárga lapját. Öt percen át emberelőnyben játszhat a Vidi.

Letelt az idő, tizenegyesek döntenek.

A szétlövésben Kovácsik Ádám két lövést is megfogott, míg Evandro, Stopira, Hodzic és Nego nem hibázott. A Vidi következő ellenfele a Standard Liege vagy a Vojvodina lesz.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×