eur:
392.82
usd:
366.04
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Tokmac Nguen, a Ferencváros játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a Celtic Glasgow ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének második fordulójában Glasgowban 2020. augusztus 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Getty/Mark Runnacles

Jön Rebrov mestervizsgája a Dinamo Zagreb ellen

A futballban általában ritkán van lehetőség ilyen gyorsan a visszavágásra: a Ferencváros egy éve kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjéből a Dinamo Zagreb ellen. Ma este „törleszthet”. Ha kiejti horvát ellenfelét, biztosan szerepel majd a nemzetközi kupák őszi szakaszában is.

A Ferencváros a selejtezők harmadik fordulójában játszik horvát ellenfelével, éppen úgy, mint tavaly. Akkor a kinti 1-1 után itthon 4-0-ra kikapott, s átkerült az Európa-ligába, ahol aztán kiharcolta a főtáblára jutást.

A képlet most is azonos: ha kiesne az esélyesebb Dinamo ellen, átkerül a második számú sorozatba. Ha ellenben továbbjut, máris garantálta helyét az Európa-liga főtábláján, de csak akkor indul ott, ha nem veszi sikerrel a BL-playoff jelentette akadályt. Ott egyébként az azeri FK Qarabag vagy a norvég Molde lenne az ellenfele.

Ennyire ne szaladjunk még előre, maradjunk a ma esti mérkőzésnél. AA Dinamo jobb játékosokból áll, keretének piaci értéke több mint 80 millió euró. A két, a múlt héten a horvát válogatottban is szerepelt futballistája, a kapus Dominik Livaković és a csatár Bruno Petković értékét együtt többre taksálja a mértékadó transfermarkt.de, mint a teljes Ferencvárosét.

S mégis, a Ferencvárostól tart egy kicsit a Dinamo. A svéd Djurgården és a Celtic kiejtése tekintélyt teremtett, Zoran Mamić, a Dinamo sportigazgatója és egyben edzője is megemlítette: két nagyon erős ellenfélen jutott keresztül a magyar bajnok.

Némi paradoxon: az OTP Bank ligában a hazai mérlege kiemelkedő a Ferencvárosnak, ismert, hogy 55 meccse veretlen. A nemzetközi porondon pedig inkább az idegenbeli. Szergej Rebrovnak tehát most a bajnoki formát kellene átültetnie egy nemzetközi mérkőzésen, egy lényegesen erősebb ellenféllel szemben.

Az ukrán edző a keddi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: „Önbizalommal tele kell futballoznunk, és nem is ők lesznek a legnagyobb ellenfelünk, hanem magunkat kell legyőznünk. Amennyiben ez sikerül, akkor egy jó mérkőzést tudunk játszani.”

Azt is megállapította, hogy a zágrábi gárda főleg csapatként különösen erős, képes gyors ellentámadásokra.

Minden jel azt ígéri – a fentebbi gondolatból is következtetve –, hogy Rebrov egy olyan taktikával készül, amely igyekszik megfojtani a Dinamo kontralehetőségeit, amelyik erősen emlékeztet majd arra, amellyel a Fradi sikerrel vívta meg az idegenbeli mérkőzéseit.

A hétvégén a Hajduk Split ellen idegenben rangadót nyerő, a horvát bajnokságot százszázalékos teljesítménnyel vezető Dinamo edzője, Zoran Mamić nehéz csatára számít, de a céljuk nem változott, minden esztendőben a BL csoportkörébe kerülés a nyári legfontosabb feladatuk és céljuk. Ehhez a speciális lebonyolítási rend miatt újra idegenben kell nyerniük, ahogyan az előző körben is tették, Kolozsváron. Hozzátette, hogy ugyan több futballistájuk is jelentős összeg ellenében távozott a klubtól (például Dani Olmo és Nikola Moro), de a csapat fejlődik, jó állapotban van, így önbizalommal telve várják az összecsapást.

Mint ismert, az elmúlt héten akadt koronavírusos megbetegedés a Dinamónál, de a bővebb keretből – az eltiltott Kévin Théophile-Catheriner mellett – csak a bosnyák Luka Menalo hiányzik.

Ferencváros–Dinamo Zagreb, 19.00 (M4 Sport)

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×