eur:
395.4
usd:
372.22
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Első osztályos tanulók kötelet húznak testnevelésórájukon.
Nyitókép: MTI

A Diáksport Szövetség kitalálta, hogy folyjon most egy tornaóra

Törekedni kell a szabadtéri lehetőségek kihasználására, maszk viszont nem kell.

Szakmai iránymutatásokat fogalmazott meg a testnevelési órákhoz a köznevelési intézmények számára a Magyar Diáksport Szövetség a vírushelyzetre tekintettel - olvasható a Magyar Hírlap pénteki számában.

Az ajánlásokkal a szövetség ahhoz kíván segítséget nyújtani, hogy biztonságosan, minimális kockázat mellett lehessen megtartani a testnevelés- és diáksport-foglalkozásokat - mondta el a lapnak Balogh Gábor, a szervezet elnöke.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai lektorálásával készült ajánlások között szerepel egyebek közt, hogy törekedni kell a szabadtéri testnevelésórák és sportfoglalkozásokra, tornateremben pedig a megfelelő távolságtartást szigorúan betartva lehet órát tartani. Kerülni kell a testi kontaktussal járó mozgásformákat, és lehetőleg olyan sporteszközöket kell használni, amelyek könnyen fertőtleníthetők. Minden tanóra előtt és után elengedhetetlen az alapos kézmosás és kézfertőtlenítés. Arra is figyelmeztetnek, hogy intenzív testmozgás közben nem szabad maszkot viselni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×