eur:
394.55
usd:
369.9
bux:
65248.03
2024. április 19. péntek Emma
Neymar, a Paris Saint-Germain brazil (j) és Hans Hateboer, az Atalanta játékosa Paris Saint-Germain ellen az UEFA Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott mérkőzésen Lisszabonban 2020. augusztus 12-én.
Nyitókép: MTI/AP/Getty pool/David Ramos

A 90. percben még kiesésre állt, de továbbjutott a Paris SG

Az Atalanta a 27. percben vezetést szerzett a PSG ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája mostani sorozatának első negyeddöntőjében, s még a 90. perc elején is előnyben volt. Ám akkor csodát tett a francia bajnok, Marquinhos és Choupo-Moting révén fordított. A párizsiak jutottak az elődöntőbe.

(A mérkőzést percről percre tudósítottuk, az eseményeket visszaolvashatja az összefoglaló alatt.)

A bergamói együttes a 27. perctől előnyben futballozott, akkor a horvát Mario Pasalic szerezett vezetést. A párizsiak a hajráig nem tudtak betalálni, mígnem Marquinhos a rendes játékidő utolsó percében egyenlített, a ráadásban pedig a kameruni Maxim Choupo-Moting döntötte el a párharcot.

A mérkőzést határozottan az Atalanta kezdte jobban, a párizsiak kapusának több nagy bravúrt is be kellett mutatnia, hogy ne kerüljön hátrányba a PSG, de Pasalic lövésénél már ő is tehetetlennek bizonyult. A vezetés után a francia bajnok magához ragadta a kezdeményezést, azonban többek között azért sem sikerült betalálnia, mert egyik legnagyobb sztárja, Neymar óriási helyzetekben is csúnyán mellé és fölé lőtt.

A második játékrészben egyre nyomasztóbb fölényben játszott a PSG, amelynek másodedzője Lőw Zsolt, azonban az Atalanta szervezetten védekezett, így a 16-os előterében elfogyott az elképzelés a franciák játékából, ezen még az sem tudott változtatni, hogy a sérüléséből felépülő Kylian Mbappé beállt a 60. percben. Marco Sportiellónak ugyan kellett alkalmanként hárítania, de igazán nagy bravúrra nem volt szüksége, köszönhetően az önfeláldozó védőknek is, akik számos próbálkozást blokkoltak, illetve a hajrában szabálytalanságokkal törték meg a rivális lendületét.

Amikor már úgy tűnt, kihúzza az Atalanta a végjátékot, akkor Marquinhos maradt üresen egy beadásnál, a brazil játékos pedig nem hibázott. Az egyenlítéstől "megzuhant" az Atalanta, amely egy hasonló akció végén újabb gólt kapott, így véget ért a menetelése a BL-ben, amelynek második négy közé jutott újonc csapata lehetett volna a Villarreal 2006-os bravúrja után.

A PSG a csütörtöki RB Leipzig-Atlético Madrid összecsapás győztesével találkozik a fináléba kerülésért jövő kedden.

Percről percre

A két összeállítás. Atalanta: Sportiello – Rafael Tolói, Caldara, Djimsiti – Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens – Pasalic, A. Gómez – D. Zapata. PSG: K. Navas – Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat – A. Herrera, Marquinhos, Gueye – Sarabia, Icardi, Neymar.

Gómez lövésével indult a mérkőzés, Keylor Navas magabiztosan védett. A másik oldalon Neymar egyedül kiugrott, biztos helyzetbe került, de tőle szokatlanul rosszul célzott.

A tizedik percben Gómez remek ívelése utzán Hateboer éles szögből fejelt, a Costa Rica-i kapus most már bravúrral védett. Nagyon jól támad a Serie A leggólképesebb csapata, Caldara (lesről) csúsztatott labdáját Navas szenzációsan védte.

A 19. percben Neymar elszaladt a nalszélen, de rosszul centerezett középre, odalett a helyzet.

A 27. percben előnybe kerültek az olaszok. Duvan Zápatáról Pasalic elé került a labda, aki kiméletlenül bevágta 14 méterről.

Neymar fantasztikus egyéni játék után a kapu mellé lőtt.

A 40. percben is a bal oldalon építkezett a PSG, Sarabia labdájáról Icardi maradt le középen.

Letelt az első (bő) 45 perc, a szünetben 1-0-ra vezet az Atalanta.

Nem változott a játék képe a folytatásra, a PSG-ben Neymar mintha egyedül játszana. Az Atalanta kapuja nem forog veszélyben.

Beállt Kylian Mbappé, de egyelőre nagyon óvatosan játszik. Mezőnyfölényben van a PSG, cde saemmi több. Vezet az Atalanta, s már csak egy fél félidő van hátra.

Keylor Navast ápolták perceken át, melegített a cseréje, Sergio Rico. De tudott a Costa Rica-i maradni, ellenben mezőnyjátékosok beálltak, Draxler és Paredes.

Most már Mbappé is kihagyott egy helyzetet, ő is a bal oldalon tört be.

Neymar, majd Mbappé lőtt, egyikében sem volt elég erő.

Navas nem bírta tovább, lement.

A 85. percben veszélyeztetett először fejjel a PSG, Choupo-Moting próbálkozott.

A 90. percben kiegyenlített a PSG. A brazil Marquinhos a gólszerző,. Neymar rontott lövésénél elé került a labda, s közelről belőtte a labdát a kapuba.

A 93. percben Neymar labdáját Mbappé középre vágta, Choupo-Moting pedig a hálóba lőtt, nagyjából öt méterről.

Vége, a PSG jutott tovább.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×