INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

koronavírus

nemzeti vágta

lázár vilmos

Hernádkak-Belegrád lovasa, Balogh Béla Márton (b) és Felsőpakony lovasa, Látos Lili a 12. Nemzeti Vágta kishuszár versenyszámának döntőjében a budapesti Hősök terén 2019. október 20-án.

Gyenesdiáson lesz a Nemzeti Vágta első előfutama

Infostart / MTI

Vasárnap kezdődik az idei versenysorozat, a döntőt a szervezők reményei szerint október 10-11-én tartják Budapesten, a Hősök terén. A járványvédelmi helyzet függvénye, lesz-e közönség a döntőn.

Az idén két új helyszínnel bővül az előfutamok sora: Vácdukán és Orosházán is tartanak előválogatót, a Kishuszár Vágtát hét helyszínen rendezik meg - mondta el Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgató a rendezvénysorozat sajtótájékoztatóján. Az előfutamok szeptember 26-ig tartanak.

Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta elnöke azt mondta: úgy készülnek, hogy megvalósulhat a Nemzeti Vágta budapesti döntője, de hogy közönséggel vagy anélkül, azt majd a hatóságokkal és az operatív törzzsel való egyeztetések döntik el.

A 2020-as Nemzeti Vágta gróf Andrássy Gyula előtt tiszteleg.

A vasárnapi gyenesdiási első előválogatót követően augusztus 20-án Orosházán, 21-én Zircen, 29-én Érden, 30-án Hernádkak-Belegrádban, szeptember 12-én Sarkadon, 19-én Hevesen, 26-án pedig Vácdukán rendeznek előfutamot. Minden helyszínről az első négy helyezett indulhat a budapesti döntőben, az elővágta rendezői pedig további két települést juttathatnak be.

A négy határon túli - vajdasági, felvidéki, muravidéki és székelyföldi - elővágta rendezői három-három települést küldhetnek a Hősök terére.

A Kishuszár Vágták előfutamairól az első és második helyezettek jutnak a döntőbe, valamint további négyen szabadkártyával kerülhetnek be - mondta el a versenyigazgató. A verseny győztese 5 millió forint jutalomban részesül.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kapcsolódó hang

Nemzeti Vágta Szotyori Nagy Kristóf versenyig. int. KM
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018