eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A sepsiszentgyörgyi Kolumbán Örs István, a Nemzeti Vágta kishuszár vágta versenyszámának későbbi győztese a Hősök terén 2018. szeptember 16-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Életveszélyessé tette a Nemzeti Vágta rajtját az eső

Ezért nem is tartották meg az első előfutamot. A Festetics Vágta így egy hetet csúszik.

Életveszélyessé vált a pálya a vasárnap délelőtt lezúdult jelentős mennyiségű eső miatt, ezért elmaradt a Nemzeti Vágta idei első, gyenesdiási előfutama, a Festetics Vágtát egy héttel később rendezik meg - tájékoztatta a gyenesdiási futam főszervezője az MTI-t.

Varga Zoltán elmondta: vasárnap délelőtt éppen a megnyitóra kezdett el esni az eső, majd több órán keresztül jelentős mennyiségű csapadék hullott. A gyenesdiási Faludi-síkon lévő pálya annyira felázott, hogy életveszélyessé vált, a szervezők ezért inkább nem kockáztattak.

Hozzátette, hogy nagy számú nevező sorakozott fel a pályánál, 12 felnőtt és 16 gyerek, azaz kishuszár. A szabályok szerint az indulók közül négy felnőtt és két gyerek jut tovább a budapesti Hősök terén októberben tartandó döntőbe.

A Nemzeti Vágta idei előfutamait országszerte nyolc településen tartják, a Kishuszár Vágtát hét helyszínen rendezik meg. Minden helyszínről az első négy helyezett indulhat a felnőttek budapesti döntőjén, az elővágta rendezői pedig további két települést juttathatnak be.

Augusztus 20-án Orosházán, 21-én Zircen, 29-én Érden, 30-án Hernádkak-Belegrádban, szeptember 12-én Sarkadon, 19-én Hevesen, 26-án pedig Vácdukán rendeznek még előfutamot az augusztus 23-ra áthelyezett gyenesdiási mellett.

A négy határon túli - vajdasági, felvidéki, muravidéki és székelyföldi - elővágta rendezői három-három települést küldhetnek októberben a Hősök terére. A Kishuszár Vágták előfutamairól az első és második helyezettek jutnak a döntőbe, valamint további négyen szabadkártyával kerülhetnek be - közölték korábbi sajtótájékoztatójukon az országos programsorozat szervezői.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×