eur:
392.54
usd:
366.04
bux:
66702.54
2024. április 25. csütörtök Márk
London, 2018. október 3.Maurizio Sarri, a Chelsea olasz vezetőedzője sajtóértekezletet tart a klub londoni edzőközpontjában 2018. október 3-án, egy nappal a Vidi FC elleni Európa-liga mérkőzés előtt. (MTI/EPA/Niklas Hallen)
Nyitókép: MTI/EPA/Niklas Hallen

Ennyit bukik a Juve Sarri elküldése miatt

Maurizio Sarri 15 hónapon belül a második Juventus-edző, aki nem töltheti ki a szerződését. Massimiliano Allegri és ő is megnyerte a bajnokságot, de mindkettőjüknek mennie kellett.

Ne tegyünk azért egyenlőségjelet Allegri és Sarri működése közé. Előbbi sikeredző volt, sorozatban öt bajnoki címet nyert, az első edző lett a legerősebb európai bajnokságok történetében, aki egymást követő négy idényben is duplázott. Ám akadt nézeteltérése a klub vezetőségével, mégpedig a nemzetközi szereplés sikertelensége miatt. Emiatt nem töltötte ki a kispadon a 2020 nyaráig érvényes szerződését. Viszont a Juventus egészen idén nyárig kénytelen volt folyósítani a fizetését, ami bruttó 15,67 millió euró volt (Ennek nettója sem rossz: 7,5.)

Sarri ennél kevesebbet keresett a Juvénél, tisztán 5,5 millió eurót, bruttóban körülbelül 10,15 milliót.

Az eredeti szerződése 2022-ig szólt, s mivel a sajtóhírek szerint nem közös megegyezéssel váltak el a felek (miért váltak volna úgy el?) a klubnak ki kell fizetnie a két évre szóló, 20,3 milliós bruttó összeget.

Ráadásul menesztette a klub Sarri teljes stábját, ami, ha nem is ekkora léptékű, de összeadva ugyancsak tekintélyesre rúgó összeget jelent.

A Tuttosport akkor még úgy vélte, esélyes lehet a Juve kispadjára a 2019–2020-as idényben a Laziónál dolgozó Simone Inzaghi, aztán Mauricio Pocchetino, esetleg Max Allegri is, de a vezérkar álma Zinédine Zidane volt. Korábban kiszivárgott, hogy Antonio Conte szívesen visszatérne a Juvétól. Akadtak annak is hívei, hogy a Juve nevezze ki a nemrégiben az utánpótlás-csapathoz szerződtetett Andrea Pirlót. Végül ez történt.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×