eur:
394.16
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Máris kinevezték a Juventus vezetőedzőjét – meglepetés!

Gyorsan eldöntötte a Juventus vezérkara, hogy ki legyen a szombat délelőtt menesztett Maurizio Sarri utóda. A klub este hivatalosan kinevezte Andrea Pirlót az új vezetőedzővé. A korábbi világbajnok középpályás csak néhány napja tért vissza a torinói klubhoz, az U23-as csapat edzőjének.

„Andrea Pirlo az új Juventus edző” – olvasható a klub közleményében. – „A 41 éves, Fresóban, Brescia tartományban született Pirlo legendás játékoskarrierje során mindent megnyert, a Bajnokok Ligájától a 2006-os világbajnoki címig. A Juventusnál töltött négy éve alatt, 2011 és 2015 között minden szezont bajnoki címmel zárt, volt a Coppa Italia győztese és két olasz Szuperkupát is nyert.

Ma karrierjének új fejezete kezdődik a futball világában. A Maestróból Mister lett. Mától ő lesz a Juventus játékosainak edzője, mivel a klub őt bízza meg az első csapat irányításával.

Andrea Pirlo ma kétéves szerződést írt alá 2022. június 30-ig.”

Pirlót egy hete mutatta be Andrea Agnelli elnök és Fabio Paratici sportigazgató, de még a Serie C-ben, a harmadik osztályban szereplő U23-as csapat edzőjeként.”

Gyakorlatilag edzői tapasztalat nélkül került Olaszország legsikeresebb csapatának élére.

Agnelli elnök abban bízik, hogy Pirlo ugyanazt az utat járhatja be, amelyet Zinedine Zidane a Real Madridnál.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×