eur:
394.94
usd:
363.24
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Memphis Depay, az Olympique Lyon játékosa (k) ünnepel, miután gólt lőtt a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Juventus-Olympique Lyon visszavágó mérkőzésén Torinóban 2020. augusztus 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Di Marco

A Lyon és a Man City megtartotta előnyét, kiesett a Juve és a Real Madrid

Mindkét, az első mérkőzésen előnybe került csapat továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Az Olympique Lyon 2-1-re kikapott a Juventustól, de idegenben szerzett góllal továbbjutott. A Manchester City két 2-1-es győzelemmel ejtette ki a Real Madridot. A két továbbjutó egymás ellen játszik majd a legjobb nyolc között Portugáliában.

Percről percre élő tudósításunkat a cikk második felében olvashatják vissza!

Manchesterben védelmi megingást kihasználva Sterling góljával a 9. percben vezetéshez jutott a házigazda, amely a félidő közepéig kézben tartotta az irányítást. Akkor Benzema helyzete lendületet adott a vendégeknek, akik a francia csatár fejesével a 28. percben egyenlítettek. A második játékrészben végig az angolok diktálták a tempót, és Varane újabb óriási hibáját kihasználva Gabriel Jesus a 68. percben megszerezte a Manchester City győzelmét jelentő találatot. A spanyolokkal vezetőedzőként három BL-trófeát nyerő Zinédine Zidane vezetőedzőként először búcsúzott csapatával a kupasorozat egyenes kieséses szakaszában.

A torinói összecsapás első félidejében mindkét gárda büntetőből volt eredményes: a Lyon 12. percben megszerzett vezető találatára Cristiano Ronaldo révén a 43. percben válaszolt a Juventus. Az olasz együttes a szünet után is megőrizte mezőnyfölényét, és a portugál klasszis a 60. percben ismét eredményes volt, de a hátralévő időben a francia csapat már nem kapott újabb gólt, ami esetükben negyeddöntős részvételt jelentett.

A találkozókat zárt kapuk mögött rendezték, a két továbbjutó jövő szombaton egymással mérkőzik a negyeddöntőben.

A nyolcaddöntő hátralévő két találkozójára szombaton kerül sor, jövő hét szerdától pedig már Lisszabonban az egymeccses negyeddöntőkkel folytatódik a küzdelem.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Manchester City (angol)-Real Madrid (spanyol) 2-1 (1-1)
gól: Sterling (9.), Gabriel Jesus (68.), illetve Benzema (28.)

Továbbjutott: a Manchester City kettős győzelemmel, 4-2-es összesítéssel.

Juventus (olasz)-Olympique Lyon (francia) 2-1 (1-1)
gól: Ronaldo (43., 60., előbbit 11-esből), illetve Depay (12., 11-esből)

Tj.: az Olympique Lyon 2-2-vel, idegenben szerzett góllal.

szombaton játsszák:

FC Barcelona (spanyol)-SSC Napoli (olasz) 21.00 (1-1)

Bayern München (német)-Chelsea (angol) 21.00 (3-0)

A nyolccsapatos torna (Lisszabon) sorsolása

negyeddöntő

augusztus 12. (helyszín: Estádio da Luz):
1. Atalanta (olasz) - Paris Saint-Germain (francia)

augusztus 13. (Estádio José Alvalade):
2. RB Leipzig (német)-Atlético Madrid (spanyol)

augusztus 14. (Estádio da Luz):
3. Napoli (olasz)/FC Barcelona (spanyol) - Chelsea (angol)/Bayern München (német)

augusztus 15. (Estádio José Alvalade):
4. Manchester City (angol)-Olympique Lyon (francia)

elődöntő

augusztus 18. (Estádio da Luz):
2. negyeddöntő győztese-1. negyeddöntő győztese

augusztus 19. (Estádio José Alvalade):
4. negyeddöntő győztese-3. negyeddöntő győztese

döntő

augusztus 23. (Estádio da Luz)

Percről percre tudósításunk

A Real Madrid és a Juventus is hátrányból kezd a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A spanyolok 2-1-re kikaptak otthon, most idegenben játszanak a Manchester City ellen. A Juve helyzete jobb, 0-1-ről kezd a Lyon ellen, de otthon, Torinóban.

MANCHESTER: A Real Madridban Valverde és Marcelo is kimaradt az előzetesen tippelt összeállításból, Ferland Mendy és a Luka Modric kezd. A Citynél Cancelo és Foden a két meglepetésember, Zincsenko és Mahrez kimaradt.

TORINO: A Juvéban mindössze két olasz játszik, Bonucci és Bernardeschi, ez negatíív csúcs közeli a klub történetében. Dybala csak a kispadra tudott egyelőre ülni, ellenben Cristiano Ronaldo természetesen játszik. A Lyonban Moussa Dembélé mellőzése meglepetés.

TORINO: A lyoni Aouar lövését a jobb kapunál hárította Szczesny.

TORINO: Bentancur szerelte a tizenhatoson belül Aouart, Felix Zwayer, a német játékvezető büntetőt adott. Memphis Depay könnyedén a kapuba emelte, három gól kell ettől kezdve a Juvénak. Juventus–Lyon 0-1, összesítésben 0-2.

MANCHESTER: Máris vezet a City, Sterling a gólszerző. A Real Madrid védői addig szórakoztak a saját tizenhatosukon belül, ameddig Gabriel Jesus el nem vette a labdát Varane-től. Középre passzolt, Raheem Sterling pedig hat méterről az üres kapuba passzolt. Manchester City–Real Madrid 1-0, összesítésben 3-1.

MANCHESTER: A City uralja a játékot, a Real Madrid egyelőre nem idézi az újrakezdés utáni játékát.

TORINO: Bernardeschi technikai bravúrokkal fúszerezett szólójából csak szöglet lett. Marcelo óriást mentett. Egy perccel később Cristiano Ronaldo alig fejelt fölé.

MANCHESTER: Két halovány madridi kísérlet, Éderson hárítota Benzema, majd Hazard lövését is.

MANCHESTER: Reménysugár a spanyoloknak, a 28. percben Rodrygo passza után Karim Benzema, ezúttal fejjel, megszerezte szokásos gólját. Egy újabb Real Madrid-góllal hosszabbításra állnának a csapatok. Manchester City–Real Madrid 1-1, összesítésben 3-2.

TORINO: Higuaín 15 méteről fejelt kapura, Lopesnek nem okozott gondot. Két perccel később Cristiano Ronaldo 17 méteres szabadrúgását látványosan védte válogatottbeli társa, Anthony Lopes, a lyoni kapus.

TORINO: Zwayer újabb sokkoló ítélete: Pjanic szabadrúgása után a labda a sorfalban álló Depay könyökéről lepattant, a bíró tizenegyest adott. Cristiano Ronaldo belőtte. Juventus–Lyon 1-1, összesítésben 1-2.

Félidő mindkét pályán, mindkét meccs 1-1-re áll, az a két gárda áll továbbjutásra, amelyik a mérkőzése előtt is: a Lyon és a Manchester City.

Folytatódik mindkét meccs, elkezdődött a második félidő.

MANCHESTER. Thibaut Courtois két nagyszerű védésével indult a játékrész.

TORINO: A 60. percben, viszonylag eseményszegény percek után, Cristiano Ronaldo 18 méterről óriási gólt rúgott. Juventus–Lyon 2-1, összesítésben 2-2, előnyben a Lyon.

MANCHESTER. Támadgat a Madrid, de Édersonnak nincs védeni valója. Közben a másik oldalon Courtois tartja meccsben a spanyolokat.

MANCHESTER. Az Etihadban minden bizonnyal eldőlt a továbbjutás. A világbajnok középső védő, Varane újabb hibája után Gabriel Jesus szerzett gólt. Manchester City–Real Madrid 2-1, összesítésben 4-2.

TORINO. Maurizio Sarri beküldte a pályára Danilót és Paulo Dybalát. Cuadrado és meglepetésre Bernardeschi ment le.

TORINO: Ramsey a tizenhatoson belül belerúgott Dembélébe, a bíró nem adott büntetőt.

TORINO: Dybala megsérült, túl korán tért vissza.

MANCHESTER: Vége a mérkőzésnek, a Manchester City 2-1-re nyert, s 4-2-vel, kettős győzelemmel jutott a negyeddöntőbe.

TORINO. A Juventus ugyan 2-1-re nyert, de idegenben szerzett góllal a Lyon jutott be a legjobb nyolc közé (2-2). A franciák ellenfele éppen a Manchester City lesz.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×