eur:
392.85
usd:
366.59
bux:
66310.22
2024. április 25. csütörtök Márk
Memphis Depay, az Olympique Lyon játékosa (k) ünnepel, miután gólt lőtt a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Juventus-Olympique Lyon visszavágó mérkőzésén Torinóban 2020. augusztus 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Di Marco

A Lyon és a Man City megtartotta előnyét, kiesett a Juve és a Real Madrid

Mindkét, az első mérkőzésen előnybe került csapat továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Az Olympique Lyon 2-1-re kikapott a Juventustól, de idegenben szerzett góllal továbbjutott. A Manchester City két 2-1-es győzelemmel ejtette ki a Real Madridot. A két továbbjutó egymás ellen játszik majd a legjobb nyolc között Portugáliában.

Percről percre élő tudósításunkat a cikk második felében olvashatják vissza!

Manchesterben védelmi megingást kihasználva Sterling góljával a 9. percben vezetéshez jutott a házigazda, amely a félidő közepéig kézben tartotta az irányítást. Akkor Benzema helyzete lendületet adott a vendégeknek, akik a francia csatár fejesével a 28. percben egyenlítettek. A második játékrészben végig az angolok diktálták a tempót, és Varane újabb óriási hibáját kihasználva Gabriel Jesus a 68. percben megszerezte a Manchester City győzelmét jelentő találatot. A spanyolokkal vezetőedzőként három BL-trófeát nyerő Zinédine Zidane vezetőedzőként először búcsúzott csapatával a kupasorozat egyenes kieséses szakaszában.

A torinói összecsapás első félidejében mindkét gárda büntetőből volt eredményes: a Lyon 12. percben megszerzett vezető találatára Cristiano Ronaldo révén a 43. percben válaszolt a Juventus. Az olasz együttes a szünet után is megőrizte mezőnyfölényét, és a portugál klasszis a 60. percben ismét eredményes volt, de a hátralévő időben a francia csapat már nem kapott újabb gólt, ami esetükben negyeddöntős részvételt jelentett.

A találkozókat zárt kapuk mögött rendezték, a két továbbjutó jövő szombaton egymással mérkőzik a negyeddöntőben.

A nyolcaddöntő hátralévő két találkozójára szombaton kerül sor, jövő hét szerdától pedig már Lisszabonban az egymeccses negyeddöntőkkel folytatódik a küzdelem.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Manchester City (angol)-Real Madrid (spanyol) 2-1 (1-1)
gól: Sterling (9.), Gabriel Jesus (68.), illetve Benzema (28.)

Továbbjutott: a Manchester City kettős győzelemmel, 4-2-es összesítéssel.

Juventus (olasz)-Olympique Lyon (francia) 2-1 (1-1)
gól: Ronaldo (43., 60., előbbit 11-esből), illetve Depay (12., 11-esből)

Tj.: az Olympique Lyon 2-2-vel, idegenben szerzett góllal.

szombaton játsszák:

FC Barcelona (spanyol)-SSC Napoli (olasz) 21.00 (1-1)

Bayern München (német)-Chelsea (angol) 21.00 (3-0)

A nyolccsapatos torna (Lisszabon) sorsolása

negyeddöntő

augusztus 12. (helyszín: Estádio da Luz):
1. Atalanta (olasz) - Paris Saint-Germain (francia)

augusztus 13. (Estádio José Alvalade):
2. RB Leipzig (német)-Atlético Madrid (spanyol)

augusztus 14. (Estádio da Luz):
3. Napoli (olasz)/FC Barcelona (spanyol) - Chelsea (angol)/Bayern München (német)

augusztus 15. (Estádio José Alvalade):
4. Manchester City (angol)-Olympique Lyon (francia)

elődöntő

augusztus 18. (Estádio da Luz):
2. negyeddöntő győztese-1. negyeddöntő győztese

augusztus 19. (Estádio José Alvalade):
4. negyeddöntő győztese-3. negyeddöntő győztese

döntő

augusztus 23. (Estádio da Luz)

Percről percre tudósításunk

A Real Madrid és a Juventus is hátrányból kezd a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A spanyolok 2-1-re kikaptak otthon, most idegenben játszanak a Manchester City ellen. A Juve helyzete jobb, 0-1-ről kezd a Lyon ellen, de otthon, Torinóban.

MANCHESTER: A Real Madridban Valverde és Marcelo is kimaradt az előzetesen tippelt összeállításból, Ferland Mendy és a Luka Modric kezd. A Citynél Cancelo és Foden a két meglepetésember, Zincsenko és Mahrez kimaradt.

TORINO: A Juvéban mindössze két olasz játszik, Bonucci és Bernardeschi, ez negatíív csúcs közeli a klub történetében. Dybala csak a kispadra tudott egyelőre ülni, ellenben Cristiano Ronaldo természetesen játszik. A Lyonban Moussa Dembélé mellőzése meglepetés.

TORINO: A lyoni Aouar lövését a jobb kapunál hárította Szczesny.

TORINO: Bentancur szerelte a tizenhatoson belül Aouart, Felix Zwayer, a német játékvezető büntetőt adott. Memphis Depay könnyedén a kapuba emelte, három gól kell ettől kezdve a Juvénak. Juventus–Lyon 0-1, összesítésben 0-2.

MANCHESTER: Máris vezet a City, Sterling a gólszerző. A Real Madrid védői addig szórakoztak a saját tizenhatosukon belül, ameddig Gabriel Jesus el nem vette a labdát Varane-től. Középre passzolt, Raheem Sterling pedig hat méterről az üres kapuba passzolt. Manchester City–Real Madrid 1-0, összesítésben 3-1.

MANCHESTER: A City uralja a játékot, a Real Madrid egyelőre nem idézi az újrakezdés utáni játékát.

TORINO: Bernardeschi technikai bravúrokkal fúszerezett szólójából csak szöglet lett. Marcelo óriást mentett. Egy perccel később Cristiano Ronaldo alig fejelt fölé.

MANCHESTER: Két halovány madridi kísérlet, Éderson hárítota Benzema, majd Hazard lövését is.

MANCHESTER: Reménysugár a spanyoloknak, a 28. percben Rodrygo passza után Karim Benzema, ezúttal fejjel, megszerezte szokásos gólját. Egy újabb Real Madrid-góllal hosszabbításra állnának a csapatok. Manchester City–Real Madrid 1-1, összesítésben 3-2.

TORINO: Higuaín 15 méteről fejelt kapura, Lopesnek nem okozott gondot. Két perccel később Cristiano Ronaldo 17 méteres szabadrúgását látványosan védte válogatottbeli társa, Anthony Lopes, a lyoni kapus.

TORINO: Zwayer újabb sokkoló ítélete: Pjanic szabadrúgása után a labda a sorfalban álló Depay könyökéről lepattant, a bíró tizenegyest adott. Cristiano Ronaldo belőtte. Juventus–Lyon 1-1, összesítésben 1-2.

Félidő mindkét pályán, mindkét meccs 1-1-re áll, az a két gárda áll továbbjutásra, amelyik a mérkőzése előtt is: a Lyon és a Manchester City.

Folytatódik mindkét meccs, elkezdődött a második félidő.

MANCHESTER. Thibaut Courtois két nagyszerű védésével indult a játékrész.

TORINO: A 60. percben, viszonylag eseményszegény percek után, Cristiano Ronaldo 18 méterről óriási gólt rúgott. Juventus–Lyon 2-1, összesítésben 2-2, előnyben a Lyon.

MANCHESTER. Támadgat a Madrid, de Édersonnak nincs védeni valója. Közben a másik oldalon Courtois tartja meccsben a spanyolokat.

MANCHESTER. Az Etihadban minden bizonnyal eldőlt a továbbjutás. A világbajnok középső védő, Varane újabb hibája után Gabriel Jesus szerzett gólt. Manchester City–Real Madrid 2-1, összesítésben 4-2.

TORINO. Maurizio Sarri beküldte a pályára Danilót és Paulo Dybalát. Cuadrado és meglepetésre Bernardeschi ment le.

TORINO: Ramsey a tizenhatoson belül belerúgott Dembélébe, a bíró nem adott büntetőt.

TORINO: Dybala megsérült, túl korán tért vissza.

MANCHESTER: Vége a mérkőzésnek, a Manchester City 2-1-re nyert, s 4-2-vel, kettős győzelemmel jutott a negyeddöntőbe.

TORINO. A Juventus ugyan 2-1-re nyert, de idegenben szerzett góllal a Lyon jutott be a legjobb nyolc közé (2-2). A franciák ellenfele éppen a Manchester City lesz.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×