eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A Chelsea legyőzte a Man Unitedet a kapushibák és a fejsérülések mérkőzésén

Az Arsenal szombati, a City elleni sikere után a Chelsea teljessé tette a londoni klubok diadalát a manchesteri klubokkal szemben. A Kékek 3-1-re nyertek a United ellen, így augusztus elsején tiszta londoni döntőt rendeznek a Wembley-ben.

Alkalmasint a sok fejsérülésről és David de Gea kapus hibáiról marad emlékezetes a 2020-as második elődöntői. A Chelsea hívei, persze, azt is szívesen feljegyzik, hogy csapatuk az elmúlt négy évben már harmadszor ejtette ki a Manchester Unitedet az FA-kupából, vagy azt, hogy minden sorozatot figyelembe véve két év után tudták ismét legyőzni a Vörös Ördögöket.

Ole Gunnar Solskjaer legénysége január óta először kapott ki, 19 mérkőzést játszott eddig veretlenül. A norvég edző vélhetően rosszul döntött, amikor az általában a kupameccseken szerepeltetett Romero helyett De Geát állított a kapuba, a spanyol két súlyos hibája is közrejátszott abban, hogy a kiegyenlített első félidő végén Olivier Giroud, majd a második játékrész elején Mason Mount is gólt szerezzen.

Miután a 71. percben a Rüdigerrel hadakozó Maguire lábáról saját kapujába került a labda, eldőlt a mérkőzés, hiába szépített a hajrában a büntetőt értékesítő Bruno Fernandes.

A játék nagyon sokszor, nagyon hosszú ideig állt, négyszer is komolyabbnak tűnő fejsérülést kellett kezelniük az orvosoknak. A legrosszabbul Eric Bailly járt, akit kórházba szállítottak.

Miután a Tottenham 3-0-ra legyőzte a Leicestert a Premier League-ben, s a Rókák az utolsó fordulóban a Manchester Uniteddel játszanak, a Chelsea-nek nagyon jó esélye van Frank Lampard első idényében a BL-indulás kiharcolására, s egyetlen lépésre van az FA-kupa megnyerésétől. Ugyanannyira, mint Mikel Arteta Arsenalja.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×