eur:
394.14
usd:
365.25
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A paksi Szélpál Norbert (b) és a debreceni Adenji Babatunde a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Debreceni VSC – Paksi FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. június 27-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Kiesés után önkormányzati kézbe kerül a debreceni labdarúgás

A nemrég még a Bajnokok Ligájában szerepelt hajdúsági együttes - új stadionjával - az NB II szereplője lesz ősztől, minden megváltozik.

A labdarúgó NB I hétvégi zárófordulójában vált biztossá, hogy a DVSC elbúcsúzik az NB I-től. A hogyan továbbról szerdára sajtótájékoztatón számolt be Kósa Lajos, a város országgyűlési képviselője és korábbi polgármestere, Debrecen jelenlegi vezetője, Papp László, valamint Szima Gábor 19 éve regnáló tulajdonos és a klub visszavonult csapatkapitánya, Tőzsér Dániel.

A tájékoztatón aztán - az NSO összefoglalója szerint - Szima Gábor bejelentette, befejezte a Loki élén, 73 százalékos tulajdonrészét átadja az önkormányzatnak, amelynek képviseletében Papp László elmondta, a kiesés "rémálom", és még dolgoznak a klub új modelljén, de

számítanak helyi üzletemberek bevonhatóságára,

és egy éven belül vissza próbálnak jutni az első osztályba.

Az új klubigazgató csütörtöktől a DVSC női kéziseinél is megfordult Szabó Péter lesz, új tisztségként pedig létrejön a szakmai igazgatói munkakör, ezt Tőzsér Dánielre bízzák.

A távozó tulajdonos szavaiból kitűnt, fájlalja, hogy még csak most ébredezhet a debreceni tőkés osztály és nem az elmúlt két évtizedben, reméli, hogy azért egyszer ez is eljön, és a csapat a Ferencvárossal és a Mol Fehérvárral küzdhetne a bajnoki címért.

A Debrecen Szima Gábor vezetése alatt 2001 óta hétszer lett bajnok, többször is kijutott az európai porondra, 2019-ben bronzéremmel zárt, idén viszont kiesett a 12 csapatos bajnokságból.

A tájékoztatón szintén felszólaló Kósa Lajos kijelentette,

a Loki ugyanúgy szimbóluma a városnak, mint például a Nagytemplom,

Szabó Magda vagy a Csokonai Színház, a sport ugyanis szerinte "a magyar kultúra része", ezért kell színházat és uszodát ugyanúgy építeni, mint stadiont.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×