INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 11. kedd
Tiborc, Zsuzsanna

hajógyári-sziget

főkert

sportpark

Modern sportparkot adtak át a Hajógyári-szigeten

Infostart / MTI

A "Budapest 2019 - Európa Sport fővárosa" program keretében, a FŐKERT Nonprofit Zrt. tervezésében és kivitelezésében valósult meg a beruházás.

A FŐKERT közleménye szerint a fejlesztés bruttó 260 millió forintból jött létre egy olyan területen, ahol a cél "az egykori sportfunkció újraépítése volt", és a parkkal minél több korosztályt szerettek volna megszólítani.

"A parkterület aktív rekreációs lehetőségét bővítve egy gumiburkolatos sportpálya, két gyepes röplabdapálya, pingpong asztal, fitnesz tér, valamint burkolt és gyepes pihenőterek kerültek kialakításra, mindezt egy többszintes növényállománnyal ellátott pihenőparki környezetben" - olvasható a közleményben, melyből az is kiderül, hogy a kivitelezés során az elhagyatott sportpálya területéről 3200 négyzetméter burkolatot szedtek fel, így 1700 négyzetméterrel növekedett a zöldfelület a parkban. Ezen felül a "bejárati útvonalak mentén burkolt pihenőhelyek kerültek kialakításra, utcabútorokkal, valamint ivókúttal és illemhellyel, továbbá padok, hulladékgyűjtők, kerékpártárolók is telepítésre kerültek".

A park központi részében egy ivókútat, illetve egy okos oszlopot is kialakítottak, amely wifi jelet sugároz a területen. A multifunkciós sportpálya mellett pedig egy teljesen automatizált illemhelyet is létesítettek, pelenkázóval.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018