INFORÁDIÓ
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina, Pál

debrecen

velodrom

kerékpár

Velodrom épül Debrecenben

Infostart / MTI

Debrecen pallagi városrészében, a 4-es számú főút mellett, a labdarúgó akadémia szomszédságában épül fel a debreceni velodrom, amelynek leendő helyszínét bemutatta a város polgármestere.

Papp László jelezte: a város közgyűlése már korábban döntött arról, hogy a pallagi városrészben mintegy 20 hektáros területen kerékpárcentrumot hoz létre.

A kormány döntésével, hogy a kelet-magyarországi velodromot Debrecenben építik fel, ez a program nemzetközi szintűvé vált - tette hozzá.

Debrecenben az egyik legnépszerűbb sportág a kerékpározás, a mostani fejlesztésnek azonban a városon túlmutató hatása lesz, és jól illeszkedik a napokban meghirdetett Debrecen 2030 város- és gazdaságfejlesztési stratégiába - ismertette a polgármester.

Hozzátette: a kormányhatározat értelmében a velodromberuházás előkészítésére idén, illetve jövőre 453 millió forintot fordítanak. Papp László megjegyezte: a leendő kerékpárcentrum a 4-es számú főút felől lesz megközelíthető, a velodrom helyének kijelölése nem érinti a pallagi lakóövezetet.

Kósa Lajos, Debrecen fideszes országgyűlési képviselője, a város volt polgármestere azt mondta, a kerékpáros sport eddig mostoha körülmények között működött az országban. Üdvözölte, hogy ezután négy velodrom - két budapesti és két vidéki - biztosít majd korszerű edzési és versenyzési lehetőségeket a sportág szerelemeseinek.

A politikus megjegyezte, hogy Debrecenben sokan kerékpároznak, a városban kiterjedt - több mint 80 kilométer hosszú - kerékpárút-hálózat van, ami folyamatosan bővül. Azonban az főleg közlekedésre való, míg az új kerékpáros központ, benne a leendő velodrommal a sportot szolgálja majd.

Kovács Béla, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökségi tagja a helyszínen térképen is bemutatta hol helyezkedik majd el a debreceni velodrom. A leendő parkettás pálya a pályakerékpározás sok szakágának biztosít majd - a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szatellit-pályájaként is - versenyzési lehetőséget - fűzte hozzá.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018