eur:
394.74
usd:
371.29
bux:
65904.68
2024. április 16. kedd Csongor
Chase Carey, a Formula One Group vezérigazgatója, a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság főnöke érkezik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Bahreini Nagydíjának otthont adó szahíri pályára 2019. március 31-én, nem sokkal a futam rajtja előtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Kiderült, mit lép a Forma-1 vezetősége, ha koronavírusos lesz egy pilóta

A sorozatot irányító Chase Carey öntött tiszta vizet a pohárba.

Az amerikai üzletember erről azok után beszélt, hogy az F1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media kedden közzétette a világjárvány miatt csak júliusban elrajtoló idény első nyolc versenyhétvégéjének dátumát.

A szezon március 15-én, Ausztráliában kezdődött volna, de a melbourne-i versenyt néhány órával a rajt előtt törölni kellett, mert a McLaren-csapat egyik tagjának pozitív lett a vírustesztje.

"Ha egyetlen személy akad, aki fertőzött, az nem vezet majd a futam törléséhez - jelentette ki Carey. - Az istállókat arra ösztönözzük, dolgozzanak ki eljárást arra az esetre, ha valakit karanténba kell helyezni és helyettesíteni kell."

Ha egy csapat nem tud elindulni az adott versenyen, attól azt még nem fogják törölni vagy elhalasztani. "Amennyiben egy pilóta a fertőzött, a csapatoknak van tartalék pilótája" - fogalmazott Carey.

A tervek szerint a futamokat alapvetően nézők nélkül rendezik meg, a csapatok charterjáratokon utaznak egyik helyszínről a másikra, és a szurkolóktól, helyi lakosoktól elzárva szerepelnek majd. Carey megfogalmazása szerint

"buborékban fognak tevékenykedni".

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által is elfogadott naptár szerint július első két hétvégéjén az osztrák Spielbergben, a Red Bull Ringen két versenyt is rendeznek, majd a csapatok Magyarországra utaznak.

A július 19-i mogyoródi futam után két héttel Nagy-Britannia következik, Silverstone-ban szintén két egymást követő hétvégén versenyez a mezőny, amely aztán Spanyolországba, Belgiumba és Olaszországba látogat el szeptember elejéig.

A keddi közleményben hangsúlyozták, az elmúlt két hónapban a Forma-1 vezetése a FIA-val, a tíz csapattal, valamint a partnerekkel és az egyes országos illetékes hatóságaival együttműködve dolgozott azon, hogy elfogadjon egy olyan módosított naptárat, amely lehetőséget teremt a versenyek biztonságos megrendezésére. Hozzátették, a koronavírus-járvány nemzetközi jelenléte és terjedése miatt a további részletek, valamint a naptár fennmaradó részének kidolgozása a következő hetekben, várhatóan június végéig történhet meg, és a Liberty Media reményei szerint 15-18 futamra sor kerülhet a mostani idényben, amely decemberben érhet véget.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×