eur:
392.24
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Lionel Messi, az FC Barcelona csatára, miután megszerezte csapata második gólját az Atlético Madrid ellen a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2019. április 6-i mérkőzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro García

Spanyolországban megalkották a tökéletes csatárt – Messinek is része van benne

Milyen lehet a hibátlan csatár? Ezen gondolkodott el Julio Maldonado, felvett nevén Maldini, a marca futballtörténész szakírója. Megpróbálta elméletben megalkotni azt a tökéletes támadót, akinek a világklasszisok legnagyobb erősségüket „kölcsönzik”. Íme az eredmény.

Erő: Ronaldo Nazario. Az indoklás szerint a Fenomén egyedülálló játékos volt, akit szinte lehetetlen volt feltartóztatni, ha lendületbe jött. „Senki mást nem láttam, aki ilyen lehengerlő kiugrásokra, egyszersmind kíméletlen helyzetkihasználásra lett volna képes.” – mondta Maldini.

Gyorsaság: Jamie Vardy. „Jamie Vardy szerepe kulcsfontosságú volt a Leicester City bajnoki címében Claudio Ranieri alatt” – mondta Maldini, aki hozzátette: „Az üres területre belőtt labdákkal Vardy, olyan, mint egy agár.”

Elegancia: Marco van Basten. „Olyan volt, mint egy balerina a büntetőterületen belül. A testmagassága ellenére is olyan képzettséggel rendelkezett, amely nagy élvezetet jelentett a nézőknek” – értékelte Maldini.

Bal láb: Lionel Messi. „Messi bal lába lenne a tökéletes csatáré: sok gólt szerzett szabadrúgásokból, s kiváló a gyors cselezésben, az előkészítésben, a gólszerzésben...” – szól Maldini minősítése.

Jobb láb: Kylian Mbappe. A francia ereje és sebessége megközelíti Ronaldo Nazarióét, de a jobb lába különösen lenyűgöző, amikor álló helyzetből beindul” – mondta Maldini.

Fejelés: Carlos Santillana. A Real Madrid hetvenes-nyolcvanas évekbeli csillaga, Carlos Santillana az egyik legjobban fejelő játékos volt a világon” – nosztalgiázott Maldini.

Helyzetkihasználás: Gerd Müller. Maldini szerint a német középcsatárról úgy tartják, soha nem szerzett látványos gólt, sőt mindegyik csúnya volt. De azért hozzáteszi: „Ilyen az igazi középcsatár, Müller szinte az összes fontos meccsén gólt szerzett.”.

Reakcióidő, helyzetfelismerés: Gary Lineker. . „Biztos vagyok abban, hogy megölt volna mindenkit a Vadnyugaton, mert gyorsabban tüzelt, mint bárki más” – mondta róla Maldini, aki hozzátette: „Az 1986-os világbajnokság gólkirálya szenzációs lesipuskás volt a tizenhatoson belül.”

Személyiség: Cristiano Ronaldo. „Cristiano Ronaldo mindig tudja, hogyan kell felrázni a csapatát, képes arra, hogy amikor a többiek szenvednek, ő az élre álljon és eldöntse a mérkőzést” – dicsérte Maldini.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×