eur:
393.63
usd:
369.03
bux:
65691.74
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Facebook

Mégis épülhet multifunkcionális csarnok Székesfehérváron

A másfél éve a magas költségek miatt elhalasztott beruházás most a gazdaságvédelmi akcióterv részeként valósulthat meg.

A kormány a gazdaságvédelmi akcióterv részeként támogatja, hogy a Modern Városok Program keretében Székesfehérváron 6000 fő befogadására alkalmas új multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok épüljön – derül ki a keddi Magyar Közlönyből.

Ennek érdekében a város önkormányzata feltételes kivitelezési közbeszerzési eljárást folytathat le. Az emberi erőforrások miniszterének majd az eljárás eredményének ismeretében kell előterjesztést tennie a beruházás megvalósításáról és az ehhez szükséges összegről.

A többek között a fehérvári jégkorongcsapat otthonának is szánt multifunkciós létesítmény megépítése már 2013 óta napirenden van, hiszen a városnak több élvonalbeli sportklubja van, sőt 2016-ban a beruházás bekerült a Modern Városok Programjába is, ám hiába minősítették nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségűnek, egyelőre csak a közbeszerzésig jutottak el.

2018 októberében hozták nyilvánosságra, hogy a pályázaton egyedüli indulóként a Market Építő Zrt. győzött, és 18 hónap alatt 25,75 milliárd forintért építi meg a létesítményt. Három hónappal később, 2019 januárjában, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere viszont azt kezdeményezte, hogy a közgyűlés minősítse érvénytelenné a tendert, mert a megemelkedett építési költség egészét a kormány nem támogatja. "A kormánnyal megkötött megállapodás hatályban van és a kórházfejlesztés második üteme, a középiskolai campus, valamint a rendezvénycsarnok is meg fognak valósulni. De olyan időben, amikor garantálható, hogy az építőipar tisztességes verseny után, megfelelő minőségben és vállalható árakon képes megvalósítani ezeket a beruházásokat" – jelentette ki akkor Székesfehérvár polgármestere.

A döntés után Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette, hogy a Modern Városok Programban vállalt fejlesztéseket később megvalósítja a kormány. Most erre lehetőség nyílik, az viszont nem derül ki a kormányhatározatból, hogy új közbeszerzést kell kiírni, vagy a korábbi ajánlat marad érvényben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×