eur:
395.78
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Szon Hung Min, a Tottenham Hotspur játékosa az Aston Villa ellen szerzett második gólját ünnepli az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában játszott mérkőzésen Birminghamben 2020. február 16-án. A Tottenham 3-2-re nyert.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Mivel nem futballozhat, bevonult katonának

Ha már nem futballozhat, megkezdte katonai szolgálatát a Premier League egyik csatársztárja.

A dél-koreai Szon Hung Min, a Tottenham Hotspur támadója a Dél-Korea déli részén fekvő, Csedzsu-szigeten lévő tengerészeti bázisra vonult be, egyike lett a dél-koreai hadsereg katonáinak, igaz, csak sorállományúként. Az országban kötelező az egészségileg alkalmas férfiak számára a kétéves szolgálat.

A dél-koreai Jonham hírügynökség felvételein Szon már „szerelésben”, zöld felsőben, fekete sapkában és a járványra tekintettel szájmaszkban látható. A következő napokban részt vesz az alapkiképzésen.

A játékos népszerűségére jellemző: ügynöke arra kérte a rajongókat, hogy a koronavírus-járvány miatt ne keressék fel a tengerészeti bázis látogatói részét.

A futballista a következő három hetet tölti majd a kiképzéssel, csak azt kell teljesítenie, miután az Ázsiai Játékok megnyerése után a játékosok ezt a jutalmat kapták. Érdekes, hogy az alapkiképzés négy hetes lenne, de a tengerészetnél csak három. Az alapkiképzés után még 500 óra közösségi munkát kell majd végeznie, ezzel teljesíti állampolgári kötelezettségét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×