eur:
389.68
usd:
362.13
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Wilfred Ndidi, a Leicester City (b) és Jack Grealish, az Aston Villa játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2020. március 9-i mérkőzésén a leicesteri King Power Stadionban.
Nyitókép: MTI/AP/Rui Vieira

Pénteken dőlhet el a Premier League sorsa

A Premier League pénteken reggel ülésezik, várhatóan azt vizsgálva, hogy be tudják-e fejezni június 30-ig a jelenlegi szezont.

A kiszivárgott hírek szerint a klubok többsége emellett van, figyelembe véve azt is, hogy a szerződések egy része akkor jár le. Bár a FIFA korábban engedélyezte, hogy a bajnokságok zárását kitolják, az angolok azon a véleményen vannak, hogy ez csak bonyodalmakat szülne.

A Sky Sports értesülése szerint az egyik klubtulajdonos azt mondta, hogy a klubok mindent megtesznek azért, hogy a szezon időben befejeződjön, de azt kérdezik:

„Hogyan lehet igazságos, hogy az európai helyeket és a kiesést kimerült csapatok döntik el?"

Noha valószínűleg nem hoznak végleges döntést a pénteki ülés során, ma már széles körben elfogadják, hogy minden nyári labdarúgó-mérkőzést (is) zárt ajtók mögött kell játszani, ellenben a televíziós közvetítésekkel kapcsolatos szerződések teljesíthetők, s így láthatóak lesznek a mérkőzések is, természetesen a járványhelyzet függvényében.

Tartja magát az az elképzelés, hogy naponta négy meccset rendezzenek, az FA ajánlata alapján két helyszín, a Wembley és a Saint George’s Park bevonásával. A nemzeti stadion adna otthont a mérkőzéseknek, az egy helyszínen való rendezés megoldja az utazás problémáját. A St George's Park tartózkodási és edzéslehetőséget kínál a csapatoknak, 228 szállodai szobával és 13 labdarúgó-pályával büszkélkedhet, megoldható a karantén jelleg.

A tervek megvalósíthatósága nyilvánvalóan attól függ, hogy biztonságos-e a mérkőzések lejátszásának folytatása, valamint meglesz-e lehetőség a folyamatos tesztelésre.

A The Times úgy tudja, az illetékesek igyekeznek információkat szerezni arról, hogy a mostani korlátozások mikor kerülhetnek enyhítésre, illetve feloldásra. Minden érdekelt hangsúlyozta már előzetesen is, hogy a legfontosabb szempont a biztonság. Ehhez kapcsolódik, hogy a kormány rendelkezései felülírhatnak bármiféle, az idény két és fél hónapon belüli zárására vonatkozó elképzelést.

Halványan felvetődött egy tornaszerű befejezése az idénynek, ennek lényege a mérkőzések számának csökkentése lenne. Ugyanakkor nem biztos, hogy ez mind a húsz csapat egyetértésével találkozna.

A Sky Sportsnak nyilatkozó egyik klubtulajdonos emlékeztetett arra, hogy a pénteki tárgyalás előtt még az sem zárható ki, bármekkora gazdasági hátrányt is okozna egy ilyen lépés, a klubok, a kialakult helyzetre tekintettel, a Premier League azonnali befejezése mellett döntenek. Egy ilyen döntéshez a húsz klubból tizennégynek az igenjére lenne szükség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×