eur:
393.15
usd:
367.07
bux:
66927.2
2024. április 26. péntek Ervin

Egy luxusszálloda Ronaldinho új „börtöne”

Egy asuncióni luxusszállodában tölti házi őrizetét bátyjával együtt a brazil Ronaldinho, aki 2004-ben és 2005-ben is a világ legjobb futballistájának választottak. A fivéreket március elején vettek őrizetbe Paraguayban, egy Asunción közelében raboskodtak. A múlt héten hagyhatták el a börtönt, óvadék fejében.

A 40 éves aranylabdás világbajnok és fivére, Roberto Assis a Palmaroga Hotelben bérel egy lakosztályt, amely 350 dollárba (körülbelül 113 ezer forintba) kerül éjszakánként, s hogy edzésben maradjanak, a vezetőség a rendelkezésükre bocsátotta a 15x30 méteres báltermet, itt tudnak a labdával gyakorolni. Látogatókat ugyanakkor a koronavírus-járvány miatt nem fogadhatnak.

A szálloda menedzsere szerint Ronaldinhónak jót tesz az ott tartózkodás: amikor egy hete megérkezett, nagyon stresszesnek tűnt, időközben azonban már ismét mosolygóssá vált.

A testvérpárt azért vették őrizetbe, mert a nevükre szóló, paraguayi keltezésű hamis útleveleket találtak náluk. A brazil hatóságok 2018 végén bevonták Ronaldinho útlevelét, mert nem fizetett be egy 2,5 millió dolláros bírságot. Ezt a brazil média szerint azért szabták ki rá, mert engedély nélkül építkezett egy természetvédelmi területen álló tó partján.

A korábbi sztárlabdarúgó egy kaszinótulajdonos meghívására érkezett Paraguayba, ahol gyerekeknek szóló jótékonysági programon vett volna részt.

Múlt szerdán a volt játékos és testvére 1,6 millió dollár (515 millió forint) ellenében elhagyhatta a börtönt és házi őrizetbe került, de az országban kell maradniuk. Azt nem tudni, ki fizette ki az óvadékot, a brazil sajtó szerint a pénz egy európai számláról érkezett.

Brazil lapinformációk szerint a védelem szeretné elérni a vádlottak felmentését, ha azonban bűnösnek találják őket, akár öt év börtönt is kaphatnak.

Ronaldinho és testvérének ideiglenes lakhelyéről itt nézhetők meg képek. De akár itt is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×