eur:
394.58
usd:
365.04
bux:
65436.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Felhúzzák a japán zászlót az olimpiai zászló mellé az olimpiai láng átadási ünnepségén Athénban 2020. március 19-én. A koronavírus-járvány miatt nézők és delegációk részvétele nélkül megrendezett eseményen a tokiói nyári játékok szervezőbizottságának képviseletében Imoto Naoko japán úszó vette át az olimpiai lángot. Az ötkarikás játékok jelképét azok a japán szervezők viszik el Távol-Keletre, akik már múlt héten megérkeztek Európába. A tokiói nyári olimpiát a tervek szerint július 24. és augusztus 9. között rendezik meg.
Nyitókép: MTI/AP/AFP POOL/Aris Messinis

Dermesztő mondatok a tokiói olimpiáról

A szervezőbizottság igazgatója szerint jelen helyzetben még a 2021-es rendezés is bizonytalan.

Muto Tosiro úgy fogalmazott, nem hiszi, hogy bárki egyértelműen állást foglalna arról, hogy jövő júliusban teljesen kontroll alatt tudják tartani a helyzetet vagy sem - utalt a szervezőbizottság igazgatója a koronavírus-járvány miatt kialakult egészségügyi válsághelyzetre. Hozzátette: nincsenek abban a helyzetben, hogy erre a kérdésre egyértelműen világos választ adjanak. Mint mondta, miután a játékok egyéves halasztásáról döntöttek, nincs más választásuk, minthogy a hátralévő időben kemény munkával készüljenek fel.

Két és fél héttel ezelőtt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan bejelentette: Thomas Bach elnök és Abe Sindzó japán miniszterelnök megállapodott abban, hogy a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják, és legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni. A NOB másfél héttel ezelőtt közölte, hogy az olimpia jövőre július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart, az elnevezése viszont továbbra is Tokió 2020 lesz. A játékokra eredetileg idén július 24. és augusztus 9. között került volna sor.

Abe Sindzó japán miniszterelnök kedden hét prefektúrában - köztük Tokióban és Oszakában - rendkívüli állapotot hirdetett ki, hogy megfékezze az új koronavírus terjedését. A bevezetett utazási korlátozásokat követően Muto Tosiro bejelentette, hogy törölték Thomas Bach májusra tervezett japán útját.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Itt az új kamatmentes hitel a cégeknek, meghirdették a feltételeket

Itt az új kamatmentes hitel a cégeknek, meghirdették a feltételeket

Megjelent és április végétől rendelkezésre áll a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások részére az európai uniós forrású KKV Technológia Plusz Hitelprogram, amely nulla százalékos fix kamat mellett kínál kedvező finanszírozást új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra – jelentette be a Magyar Fejlesztési Bank. A 155,54 milliárd forint keretösszegű program az MFB Pont Plusz hálózaton keresztül, az MBH Bank és a Gránit Bank megkülönböztetett fiókjaiban lesz elérhető.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×