eur:
393.92
usd:
368.12
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője (b) és brit csapattársa, Lewis Hamilton, miután Bottas érte el a leggyorsabb köridőt, mögötte pedig Hamilton végzett a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Kínai Nagydíjának időmérő edzésén a sanghaji versenypályán 2019. április 13-án. Az első rajthelyről Bottas, a másodikról Hamilton indulhat a másnapi futamon.
Nyitókép: MTI/EPA/Diego Azubel

Odacsapott a koronavírus a Formula-1-nek, elmarad a Kínai Nagydíj

Az egészségügyi kockázatokra tekintettel törlik a naptárból az április közepi versenyhétvégét.

A koronavírussal kapcsolatos friss híreinket ITT találja.

Míg a Ferrari és a Red Bull, tehát a tavalyi világbajnokság második és harmadik helyezett csapata új autója bemutatásával van elfoglalva, a Nemzetközi Automobilszövetség (FIA) úgy döntött: az egészségügyi kockázatok miatt törlik az április 19-ére tervezett Kínai Nagydíjat.

A koronavírus decemberben kezdett terjedni Kínában, majd az országból kijutva a világ több pontján is felbukkant. Az ázsiai ország szigorú biztonsági intézkedéseket vezetett be, több város karantén alatt áll. Az országban a regisztrált betegek száma megközelíti a 45 ezret, a halálos áldozatok száma meghaladja az ezret.

A Formula-1-nek is otthont adó Sanghajban 300-nál is több betegnél regisztrálták a koronavírust, amely a városban eddig egy halálos áldozatot követelt.

A F1 2004-ben látogatott először Kínába, Sanghajba. Az azóta minden évben megrendezett versenyen a Mercedes 6-szor, a Ferrari 4-szer, a McLaren 3-szor, a Red Bull 2-szer, a Renault 1-szer tudott nyerni. A pilóták között ezen a pályán Lewis Hamilton hat elsőséggel a legsikeresebb, tavaly is rajt-cél győzelmet aratott ott, az F1 1950 óta íródó történetének ezredik versenyén.

A futam kiesése a versenyaptárból azt jelenti, hogy idén 22 helyett várhatóan 21 versenyt rendeznek meg, és a csapatoknak az április 5-ei új, Vietnami Nagydíj és a május 3-ai, visszatérő Holland Nagydíj között nagyjából egy hónapos szünetük lesz majd.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×