eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Jordan Torunarigha, a Hertha BSC (j) és Chadrac Akolo, a VfB Stuttgart játékosa az első osztályú német labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában játszott mérkőzésen Stuttgartban 2018. december 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Megfenyegette a "német MLSZ" a Schalkét a rasszista szurkolók miatt

Most még megússza a klub egy 50 ezer eurós büntetéssel, ennek a harmadából ráadásul szabadon finanszírozhat egy antirasszista kampányt.

Szurkolói rasszista viselkedése miatt 50 ezer eurós (körülbelül 16,8 millió forintos) pénzbüntetést kapott a Schalke 04 futballklub.

A gelsenkircheni együttes egy hete kétgólos hátrányból fordítva, hosszabbításban 3-2-re múlta felül a vendég Herthát a Német Kupa nyolcaddöntőjében. A meccsen a fővárosiak német utánpótlás-válogatott védője, a színes bőrű Jordan Torunarigha többször is a hazai drukkerek céltáblájává vált. A Schalke a mérkőzés után közleményben jelezte: mindent megtesz, hogy azonosítsa a tetteseket, egyben a zéró tolerancia jegyében elhatárolódik az esettől.

Torunarighát egyébként a ráadásban második sárga lappal kiállította a játékvezető, miután a Schalke kispadjánál földhöz vágott egy rekesz vizespalackot.

A német szövetség (DFB) keddi bejelentése alapján a Schalke a büntetésből 16 ezer eurót saját diszkrimináció- és rasszizmusellenes kampányára fordíthat. A DFB egyben figyelmeztette a klubot, hogy újabb hasonló incidens esetén keményebb szankciókra számíthat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×