eur:
394.89
usd:
363.21
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Fucsovics Márton ünnepel., miután 6:1, 6:1, 6:4 arányban legyőzte az amerikai Tommy Pault a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének harmadik fordulójában 2020. január 24-én.
Nyitókép: MTI/AP/Dita Alangkara

Bombahír: Fucsovics Márton az Australian Open nyolcaddöntőjében

Simán verte amerikai ellenfelét. Babos Tímeáék párostovábbjutása már sokkal inkább várható volt.

Fucsovics Márton simán továbbjutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójában pénteken.

A találkozón az előzetes várakozásokkal ellentétben nagy volt a különbség a két teniszező között. Fucsovics (a világranglista 67. helyezettje) 55 perc alatt úgy került kétszettes előnybe, hogy mindössze két gémet veszített, és miközben egyetlen szervajátékát sem bukta el, ötször brékelt. Paul (80.) csak a harmadik játszmában bizonyult egyenrangú partnernek, de 2:2 után egy újabb elveszített adogatógém ott is megpecsételte a sorsát. A mérkőzés 1 óra 47 percig tartott.

Fucsovics Márton az Eurosport Hosszabbítás oldalának azt mondta: kiváló teniszidőben pozitívan állt a meccshez, és miután

két-három hete nagyon jól érzi a szervákat,

valamint jól mozog, stábjával azt a döntést hozták, hogy az egyes érdekében feláldozzák a párosban való indulást.

A pénteki mérkőzéssel kapcsolatban hozzátette: akkor érezte, hogy továbbjuthat, amikor megnyerte a második szettet.

"Illetve a harmadik szett nem volt könnyű.

Ellenfelem kiment egy hosszabb mosdószünetre, és elkezdett lazán játszani.

Jött egy pár nyerő, elengedte az ütéseket. Ekkor nagyon fontos volt, hogy rajta tudtam maradni, és a végén rátenni még egy lapáttal" - mondta.

A nyolcaddöntőben a 20-szoros Grand Slam-győztes Roger Federer vagy a hazai ausztrál John Millman lesz a magyar ellenfele, úgy készül, hogy előbbivel kell megküzdenie.

Eredmény:

férfiak, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Tommy Paul (amerikai) 6:1, 6:1, 6:4

Női párosban Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic továbbjutott, míg Stollár Fanny és az ukrán Dajana Jasztremszka kiesett a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában pénteken.

A világbajnok magyar, francia kettős nehezen lendült játékba a Dalila Jakupovic, Raluca Olaru szlovén, román duó ellen, amely első két adogatását elnyerte Baboséknak és egészen 5:3-ig vezetett. Ezt követően komoly fordulat állt be a meccsen, a tavaly Melbourne-ben döntős Babosék sorozatban négy gémet nyertek és 45 perc alatt hozták az első szettet.

A folytatás már simábban alakult, igaz, Jakupovicék nem adták könnyen magukat. Babos és Mladenovic 2:1-es előnyüknél elvették az ellenfél adogatását, majd óriási küzdelemben, 0-40-ről felállva hozták a sajátjukat. A 4:1-es vezetésnél a torna egyik legnagyobb esélyesének számító, második kiemelt páros később biztosan nyerte szervajátékait és összességében 93 perc alatt diadalmaskodott.

A második fordulóban az egyéni világranglista-vezető ausztrál Asghleigh Barty és a német Julia Görges kettőse vár a magyar, francia egységre.

Stollár Fannyék a nyolcadik kiemelt Kveta Peschke, Demi Schuurs cseh, holland pár ellen léptek pályára, amelynek 68 perc után kénytelenek voltak gratulálni. Az esélyesebb rivális az első játszma első játékában brékelt, ezt az előnyt pedig a végéig megtartotta, a másodikban pedig már egyértelmű fölényben teniszezett és biztosan nyert.

Egyéniben nincsen már magyar érdekeltje a melbourne-i női versenynek, miután az egyetlen induló, Babos a csütörtöki első meccsén kikapott.

Eredmények:

női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Dalila Jakupovic, Raluca Olaru (szlovén, román) 7:5, 6:3
Stollár Fanny, Dajana Jasztremszka (magyar, ukrán)-Kveta Peschke, Demi Schuurs (cseh, holland, 8.) 4:6, 2:6

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×