eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) által közzétett fotón a Puskás Aréna 2019. november 6-án. Az új létesítmény, amely a futballmérkőzések mellett többek között koncertek, világkongresszusok rendezésével a turizmust is növeli majd, a korábbi Népstadion helyén épült fel két és fél év alatt, részben hasznosítva annak elemeit. A Puskás Arénát a Magyarország-Uruguay barátságos mérkőzéssel avatják fel november 15-én.
Nyitókép: MTI/KKBK

Már válogatják a foci-Eb magyar dolgozóit

Folyamatosan állnak munkába az UEFA és az MLSZ által kiválasztott szerződéses dolgozók, illetve zajlik az Európa-bajnokság magyarországi meccseinek lebonyolításában segédkező több ezer önkéntes kiválasztása.

Kétszáz munkatárs mellett meccsenként több mint ezer önkéntes működik majd közre a budapesti Euró­pa-bajnoki találkozók zökkenőmentes lebonyolítása érdekében – írta a Világgazdaság.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Budapest Európa-bajnoki társrendezésével összefüggésben

18 projektben 52 pozícióra közösen választja ki a legalkalmasabb jelölteket

– mondta a lapnak Fűrész Ádám, az EURO 2020 projektmenedzsere.

Menedzseri, koordinátori és asszisztensi munkakörökről van szó, amelyeknél az UEFA határozta meg a szerződéses feltételek mellett a pontos feladatokat is. Az 52 emberből kilenc már munkába állt, további kettőt pedig már jóváhagyott az UEFA, a többség szerződése áprilistól júliusig tart. Nem ritka a nyolc-tízszeres túljelentkezés sem, a végső jóváhagyást az UEFA adja. Aki végül zöld utat kap, az a Magyar Labdarúgó-szövetség főállású munkatársaként jut lehetőséghez.

A lap szerint van olyan Svájcban élő magyar, illetve Angliában dolgozó erdélyi magyar, aki a labdarúgó-Eb-s állás kedvéért költözik haza, de Hollandiában élő magyar is szerepelt a jelentkezők között.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×