eur:
388.96
usd:
361.91
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Liverpool, 2018. január 14.Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője csapatának a Manchester City ellen az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2018. január 14-i mérkőzésén a liverpooli Anfield Road-i Stadionban. A Liverpool 4-3-ra győzött. (MTI/EPA/Peter Powell)
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Klopp az új Sir Alex

Dion Dublin, a korábbi angol válogatott csatár, a BBC elemzője azt állítja, Jürgen Klopp az új Sir Alex Ferguson. Ő és az angol futballszakma elragadtatottan figyeli a Liverpool menetelését.

A Vörösök a hétvégi kupafordulóban – a német Kicker megfogalmazása szerint – C csapatukkal ejtették ki a városi rivális Evertont az FA-kupából. A mérkőzés egyetlen gólját a 18 éves Curtis Jones lőtte, a sok sérült és a rotálás miatt egyébként

három tizenéves is szerepelt a Liverpoolban.

A német edző kilenc helyen változtatta meg az új év második napján, a Sheffield United ellen győztes kezdő tizenegyét, a „maradék” kettőből pedig a tizedik percben James Milner is megsérült. Mégis nyerni tudott, egy számára presztízscsatát hozó mérkőzésen, hiszen a 2019–2020-as idényben eddig egyedül Carlo Ancelotti csapatától szenvedett vereséget. Nem a mostanitól, az Evertontól, hanem még ősszel a Napolitól.

A Liverpool decemberben 4-én a Premier League Mersey-parti derbijén 5-2-re megverte az Evertont. Harminckét nappal később megint nyert a városi rivális ellen. A kettőt kezdő- és végpontnak tekintve, nem számítva az Aston Villa elleni Ligakupa-mérkőzést, amelyen nem vehetetett részt az első csapat keretének húsz játékosa, hiszen éppen Katarban, a klubvilágbajnokságon tartózkodott, a Liverpool tíz mérkőzést játszott, tíz győzelemmel.

Csak az Everton (bajnokin) és a mexikói Monterrey (a klubvilágbajnokságon) tudott gólt szerezni ellene,

a további nyolc mérkőzést Alisson, illetve vasárnap Adrián kapott gól nélkül teljesítette.

Dion Dublin szerint Klopp azért hasonlítható elsősorban Sir Alexhez (akinek az egykori csatár egyébként a játékosa is volt), mert

a Manchester United legendás menedzsere is átfogta a teljes klubot, a felnőtt csapattól a fiatalokig,

bátran bevetve utóbbiakat, ha kell.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×