eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Märcz Tamás szövetségi kapitány a magyar férfi vízilabda-válogatott edzésén a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban a csoportmérkőzések megkezdése előtti napon, 2019. július 14-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Märcz Tamás: ezért teszi oda magát a vízilabda-válogatott a Világligában

Nyolcgólos győzelemmel kezdte szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a világligában: Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese a Komjádi Uszodában 14-6-ra nyert az orosz csapat ellen. A kapitány az InfoRádióban nem csak értékelt.

Sima győzelemmel kezdte szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a világligában: Märcz Tamás együttese kedden a Komjádi Uszodában 14-6-ra verte az orosz csapatot.

"Tettünk azért, hogy ez a mérkőzés ilyen sima legyen, tettünk azért az elmúlt 24, 36 órában, igyekeztünk a legmegfelelőbben gyakorolni pár dolgot. Amit láttunk, az orosz csapat erősségeit, azokat igyekeztünk feltérképezni, illetve a kevés edzéslehetőség során a szükséges taktikai munkát elvégezni" - fogalmazott a látottakat értékelve az InfoRádióban a szövetségi kapitány.

Az eredményben nem látszik, de ő azért látott hibákat egy-két helyzetben, és a hat között elkerülhető gólok is voltak a kapott oldalon, de aztán javítottak a játékosok, és

összességében "egészen extra" lett az a védekezés, amit nyújtottak.

"Jó helyen voltak a blokkok, amikor nem, akkor ott volt mögöttük egy jó kapusteljesítmény Vogel Somától. És nagyon pontosak voltak a befejezések sokszor, talán a nem vártnál is eredményesebb volt a támadójáték" - tette hozzá dicséretként Märcz Tamás.

A látottakat összefoglalva egy potyagólt kapott a csapat, de elöl többen is dupláztak, Erdélyi Balázs pedig három góllal zárt.

"Voltak frissebb és kevésbé friss játékosaink, volt, akit előbb kellett lecserélni a szokásosnál, de ezt a nem szakmai közönség nem biztos, hogy látta, mert amikor a vízben voltak, akkor a maximumot nyújtotta mindenki."

Pozitívnak értékelte azt is, hogy

"sokan tudtak felelősséget elvinni a mérkőzésen".

Kicsit a játékosai felé is beszélve elmondta, közeledve az Európa-bajnokság felé "minden egy picit része a kiválasztásnak".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×