eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Ezért nincs veszélyben Neymar átigazolási csúcsa

A labdarúgó-csapatok visszafogott költekezésére hatással lehetett, hogy a klubok is készülnek a válságra - hangsúlyozta az InfoRádióban Dénes Ferenc sportközgazdász. A szakértő szerint az európai labdarúgópiac a gazdasági érdekek miatt érezhető változáson megy keresztül.

Idén a nyári átigazolási szezonban nem dőlt meg a transzfercsúcs, a rekorder továbbra is a brazil Neymar - azóta, hogy a Barcelonából a Paris Saint-Germainhoz igazolt 2017-ben, 222 millió euróért.

Dénes Ferenc sportközgazdász szerint a piacot részben a folyamatban lévő brexit kényszeríti kivárásra, részben "elszaladtak a pénzek", és már inkább két lábbal állnak a földön a klubok. De nem csak erről van szó.

"A válság is előszelekkel érkezik, ez a nemzetközi futballban is érződik; a közönség fizetőképességén, a vállalatok borúlátásán, tehát ha válságra készül az európai piac globálisan, akkor mindenki óvatosabban költ"

- szögezte le, hozzátéve, a korábbi, Premier League-en belüli verseny mára a ligák közötti versennyé vált.

A nyár legnagyobb slágere egyébként szintén Neymar tervezett klubváltása volt, számtalan sajtóorgánum napjában tudni vélte a Barcelonába való visszatérés részleteit Lionel Messi mellé. A játékosról magáról még többen tudni vélik, hogy ha elmegy Párizsból, csakis a katalán fővárosba költözik.

"Van az a pénz, amiért bárki elköltözik, csak azt a pénzt, amiért ő elköltözött, azt már kifizették egyszer,

és most úgy tűnik, nem nagyon akarták újra kifizetni az árát. Ne felejtsük el a Barcelona kapcsán, hogy játékosok plusz pénz üzletet ajánlottak, vagyis nem áll rendelkezésre az az összeg, amit Neymarért fizetni kellene" - mondta Dénes Ferenc.

Az angolokat követve a sportközgazdász azt látja, mindössze három klub tudott pozitív egyenleggel kijönni, az egyik az Eden Hazard-ot eladó Chelsea, a Crystal Palace és a Liverpool - utóbbi jól sáfárkodott, hiszen a pozitív egyenleg ellenére 100 százalékos a teljesítménye a pályán is, "egy nagyon rendben lévő klub", amely ebből a szempontból is leválthatja a regnáló Manchester Cityt.

Megítélése szerint

a topcsapatok közül a Real Madrid és a Barcelona szétesőben van, a Manchester United "szintén nem túl acélos, de ott nem is tudják, mit kéne csinálni", és az olaszok (Juventus, Milan) is csak keresik magukat,

csak költenek, költenek és költenek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×