eur:
393.41
usd:
367.54
bux:
67190.87
2024. április 26. péntek Ervin

Három fejesgóllal verte a Fehérvár a Kisvárdát

Megszerezte első pontjait a Budapest Honvéd, már nem 100%-os a Mezőkövesd. Debrecenben szerezte meg első győzelmét a Kaposvár. Döntetlent játszott a Puskás Akadémia. Eredmények és tabella az OTP Bank Liga 5. fordulójából.

A MOL Fehérvár FC három fejesgóllal, 3-0-ra verte a vendég Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában, ezzel megerősítette vezető helyét a bajnoki tabellán.

A mérkőzés elején a Fehérvár lépett fel támadólag, mégis a Kisvárdáé volt az első nagy gólhelyzet Kovácsréti Márk kapufájánál. A folytatás is hasonló forgatókönyv alapján zajlott: a Vidi birtokolta többet a labdát, míg a vendégek voltak veszélyesebbek a kapura. A félidő vége felé fokozta a nyomást a hazai csapat és az első magyar bajnoki találkozóján pályára lépő, észak-macedón Visar Musliu fejesgóljával megszerezte a vezetést.

Fordulást követően növelte előnyét a fehérvári gárda, Georgi Milanov is fejjel volt eredményes. Kétgólos hátránya ellenére sem adta fel a Kisvárda, mezőnyfölényük azonban meddőnek bizonyult. Az utolsó negyedórába érve eldöntötte a mérkőzést a Fehérvár, Armin Hodzic szerzett gólt: ő is fejesből talált a vendégkapuba.

Már nem 100%-os a Mezőkövesd

A Paks 2-0-ra nyert az eddig százszázalékos Mezőkövesd vendégeként szombaton. A kövesdiek négy siker után most veszítettek először, míg a Tolna megyeieknek ez az idei szezonban az első idegenbeli győzelmük.

Az első félidőben a hazaiak voltak aktívabbak, mégis paksi vezetéssel vonulhattak el a szünetre a felek. Hiába a kövesdiek hét kapura lövése, a vendégek egyetlen próbálkozásból a félidő derekán előnybe kerültek, igaz, némi könnyebbséget jelentett számukra, hogy tizenegyesből adódott lehetőségük bevenni a hazai kaput.

Fordulás után nem sokáig vesztegették az időt a Tolna megyeiek, Hahn öt perc elteltével ezúttal akcióból, fejjel is eredményes volt, így a Paks előnye kétgólosra nőtt. A vendégek a folytatásban is sikerrel tartották távol kapujuktól a kettős cserével felfrissített riválist, és összességében megérdemelten vitték el a három pontot Mezőkövesdről.

Megszerezte első pontjait a Budapest Honvéd

A kispestiek az ötödik forduló szombati játéknapján 3-2-re nyertek az Újpest vendégeként az Illovszky-stadionban.

A mérkőzés első helyzetéből a 4. percben vezetést szerzett az Újpest - a héten szerződtetett Feczesin volt eredményes -, amelyre a Honvéd hat perccel később válaszolt. A gyors egyenlítéstől a házigazdák megtörtek, a vendégek lendülete viszont megmaradt. A Honvéd mezőnyfölényhez jutott, és két helyzetét gólra váltva megérdemelten fordított a félidő közepén. A szünet előtti hajrában magához tért az Újpest, de hiába támadott és akadtak helyzetei, nem tudta csökkenteni a különbséget.

A hazaiak a második félidő elején is irányítottak, a kispesti kapus, Tujvel azonban kifogott rajtuk, 15 perc elteltével pedig pár kontra erejéig kijött a szorításból a vendégcsapat. Az Újpest gyorsan rendezte azonban sorait, de hiába támadott, a kapura a lefújásig nem jelentett veszélyt, csupán Lanzafame öngóljával jutott közelebb ellenfeléhez már a ráadásban.

A Honvéd négy vereség után először nyert a bajnoki szezonban, így egy pontra megközelítette a szintén visszafogottan kezdő Újpestet. Utóbbiak a kispestiek ellen a legutóbbi tíz mérkőzésükön egy győzelem és hat döntetlen mellett harmadszor szenvedtek vereséget.

Eredmények

  • Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 0-2
  • MOL Fehérvár FC-Kisvárda Master Good 3-0
  • Újpest FC-Budapest Honvéd 2-3
  • ZTE FC-Puskás Akadémia FC 1-1
  • Debreceni VSC-Kaposvári Rákóczi FC 0-1

vasárnap játsszák:

  • Ferencváros-Diósgyőri VTK 18.00

A tabella

1. MOL Fehérvár FC 5 5 - - 16-3 15 pont

2. Mezőkövesd Zsóry FC 5 4 - 1 7-3 12

3. Debreceni VSC 4 3 - 1 10-6 9

4. Kisvárda Master Good 5 3 - 2 7-8 9

5. Puskás Akadémia FC 5 2 1 2 8-6 7

6. Paksi FC 5 2 1 2 6-5 7

7. ZTE FC 4 1 1 2 7-5 4

8. Újpest FC 5 1 1 3 6-10 4

9. Ferencváros 2 1 - 1 2-4 3

10. Budapest Honvéd 5 1 - 4 8-13 3

11. Kaposvári Rákóczi FC 5 1 - 4 4-11 3

12. Diósgyőri VTK 4 1 - 3 4-11 3

A 6. forduló programja

szeptember 14.:

  • Újpest FC-Debreceni VSC
  • Budapest Honvéd-MOL Fehérvár FC
  • Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC
  • Paksi FC-Ferencváros
  • Diósgyőri VTK-ZTE FC
  • Puskás Akadémia-Kaposvári Rákóczi
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×