eur:
390.62
usd:
364.34
bux:
68293.32
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A későbbi ezüstérmes Szatmári András a vívó-világbajnokság férfi kard versenyének döntőjében a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 18-án.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Szatmári András: szétestem a végére

Szatmári András szerezte az első magyar érmet a budapesti vívó-világbajnokságon. A kardozó második lett, úgy érzi, elfogyott az ereje a finálé végére.

„Félig-meddig tudok örülni az ezüstéremnek, talán holnapra már jobb érzés lesz” – mondta az elveszített világbajnoki döntő után Szatmári András.

A 26 éves kardozó 7-2, majd 8-4-re is vezetett a dél-koreai Oh Sang Uk ellen, ám végül 15-12-re kikapott.

„Belekényelmesedtem az asszóba. Rossz előkészítéseket választottam, nem tudtam kijönni a körforgásból amibe belekerültem. Nem tudtam kijönni elég korán hullámvölgyből. Az időt kellett volna húzni, vagy valahogy megtörni az ellenfél lendületét.”

A későbbi ezüstérmes Szatmári András (j) és a későbbi győztes dél-koreai Oh Szang Uk a vívó-világbajnokság férfi kard versenyének döntőjében a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 18-án.
MTI/Czagány Balázs
A későbbi ezüstérmes Szatmári András (j) és a későbbi győztes dél-koreai Oh Szang Uk a vívó-világbajnokság férfi kard versenyének döntőjében a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 18-án. MTI/Czagány Balázs

Szatmári elmondta, hogy dühös volt a finálé végén, mert nyerhetőnek tartotta az asszót, és a szünetben még érzett is erőt magában, de ezt aztán elfogyott.

„Szétestem fejben és fizikálisan is”

– tette hozzá, jelezve, hogy sokat kivettek belőle a nap folyamán vívott szoros csaták.

Két éve úgy lett világbajnok, hogy ő fordított négytusos hátrányból, most viszont a másik oldalt élhette át.

„Kicsit rosszabb érzés amiatt, hogy nem tudtam aranyat nyerni a fantasztikus közönség előtt. Mindent megtettek, jólesett, ahogy buzdítottak és a nevemet skandálták.”

A kardozó kiemelte, hogy nem lesz csalódott, ha két éremmel zárja a vb-t. A másodikat vasárnap, a csapatversenyben szerezheti meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×