eur:
392.89
usd:
366.03
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A veszprémi Lékai Máté a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában játszott Telekom Veszprém - Meskov Breszt mérkőzésen a Veszprém Arénában 2019. február 24-én.
Nyitókép: A veszprémi Lékai Máté a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában játszott Telekom Veszprém - Meskov Breszt mérkőzésen a Veszprém Arénában 2019. február 24-én. MTI/Bodnár Boglárka

Lékai Máté: a Veszprémnek ennél több kell

A Vardar ellen, a kézilabda Bajnokok Ligája-döntő első félidejében nem játszott megfelelő szinten a Veszprém - ismerte el Lékai Máté. A csapat irányítója nem elégedett a szezonnal, de a generációváltás után jövőre is nekifutnak a céloknak.

„Akárhányat aludnék a BL-döntőre, ugyanúgy csalódást és szomorúságot éreznék, hiszen ott volt az esély, hogy a Veszprém történetében először megnyerjük ezt a trófeát – mondta az InfoRádiónak Lékai Máté a 27-24-re elveszített mérkőzésről.

Az irányító szerint a Vardar a vasárnapi fináléban rá tudta erőltetni akaratát és játékát a veszprémiekre. Lassították a játékot, és mivel kevesebb hadra fogható emberük volt, ez jobban feküdt nekik. Hozzátette: a szerencsén is sok múlik, egy-egy kipattanó labda is befolyásolhatja a meccset, de el kell ismerni, hogy jól játszott a Vardar.

„Nüanszokon múlt, hogy most nem életünk legszebb szezonját ünnepelhetjük”

- hangsúlyozta.

Lékai Máté szerint az első félidőben dőlt el a meccs.

„A szezon legfontosabb találkozóján egy nagyon rossz félidőt hoztunk. Nem úgy ment a játék, ahogy kellett volna, a kapust kiszolgáltatott helyzetbe hoztuk és a 11 lőtt gól is kevés. Nem voltunk azon a szinten, amit elvárunk magunktól és ami kell a BL megnyeréséhez.”

A 30 éves játékosnak ez volt a harmadik BL-döntője, és már csak a három a magyar igazság okán is bízott abban, hogy ezúttal összejön a győzelem.

„Mindennek úgy kellett volna történnie, hogy megnyerjük a BL-t, de nem így akarta a sors.”

A csapatot a szurkolók Kölnben, majd hétfőn Veszprémben is győztesként köszöntötték.

„Fantasztikusak a szurkolóink, nagyszerű hangulatot teremtettek.

Sajnálom, hogy nem szolgáltuk ki őket, tudom, hogy ők is a kupát szerették volna.”

A Veszprém a BL-ezüst mellett megnyerte a bajnokságot, visszahódítva az aranyérmet a Szegedtől, míg a Magyar Kupában második lett. Az irányító szerint fontos volt a bajnoki cím visszahódítása, ezzel együtt nem elégedett a szezonnal, a Veszprémnek ennél több kell. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem szabad természetesnek venni, hogy BL-döntőt játszik a csapat minden évben, hiszen nagy a harc.

Nagy László és Momir Ilic visszavonult, Mikler Roland pedig Szegedre költözik. Távozik még Dzsamali Imam és Rene Toft Hansen is. Ezek után adódik a kérdés, milyen lesz jövőre a Veszprém. Lékai Máté szerint generációváltás látható.

„Most zárul le a 2012-ben Nagy Laciékkal kezdődő korszak. Furcsa lesz nekem, mert a válogatottban és a klubcsapatban is sok évet játszottunk együtt. Persze nem örülök, hogy egyre kevesebb magyar van a csapatban, de jó játékosok érkeznek, akik beépülnek majd, és jövőre is ezekért a célokért leszünk harcban” - fejtette ki Lékai Máté.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×